Beslan-ofre før Barne-TV

Helt bevisst sendte NRK bilder av skrekkslagne barn som var ofre for terrorister i Beslan, rett før Barne-TV i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bare sekunder før Barne-TV-vignetten flimret over skjermen i går, sendte NRK en reklamesnutt for programmet Dokument1. Programmet handler om barnas beretninger fra terraksjonen mot skole 1 i Beslan. Reklamefilmen var ledsaget av en kommentar om hva som hadde skjedd og bilder av barn som titter apatisk og skrekkslagent inn i TV-kameraet.

I følge NRK Forskning var det 198 000 seere over tre år som så Fimlene på Barne-TV i går kveld. 80 000 av dem var under 11 år.

Bevisst handling

I går og i dag har det vært en jevn strøm av klager mot NRK. Også etter Beslan-katastrofen fikk NRK kritikk for å ha visst sterke nyhetsbilder på TV på ettermiddagen og for å ha kommentert terroraksjonen i Barne-TV. Det ble en offentlig debatt om det var rett eller galt av NRK å gjøre dette, men NRK tok ikke selvkritikk.

Å plassere reklamespotten for Beslan-dokumentaren rett før barnas tv-stund var en bevisst handling fra NRK sin side. Det bekrefter programledelsen i statskanalen til Dagbladet.no.

- I ettertid ser vi at det var en intern feilvurdering. Den som tok avgjørelsen mente at programmet var en god anledning og mulighet til å gi rom for en diskusjon mellom barn og voksne om det som hadde skjedd, sier programredaktør rne Helsingen i NRK til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer