Best: Annbjørg og Burre -verst: Tanya og D.D.E.

Fiolinist Annbjørg Lien og alpinist Hans-Petter «Burre» Buraas topper lista over årets best kledde i Norge. Duoen vant suverent med henholdsvis 46 og 45 poeng av maksimalt 50. Mer velkledd får det knapt blitt.

- Nei, det er ikke på listene over de best kledde vi finner menneskene med det største forbedringspotensialet, sier jurymedlem Kiki Sørum.

Det er femte gang hun er med på å utse landets best og verst kledde. Modell Live Sønju fra Elite og modellpappa Pål Vassbotn i Heartbreak er debutanter i Dagbladets motejury. Moromannen Arne Hjeltnes, nylig kåret til Årets programleder og mannen bak Årets TV-program, har en ørliten erfaring med lista fra før...

- Ja, jeg har figurert på lista over de verst kledde, jeg, humrer Hjeltnes, nettopp hjemvendt etter nattlig krepsing i Marka med turkompis Vegard Ulvang.

- Men jeg merket meg at jeg fikk ros for bunaden min. Det var visst hattene mine som trakk ned, nikker han. Uten at den tvilsomme æren ser ut til å ha gått inn på ham.

Friskus

Juryen er klart og enstemmig sjarmert av fargeklatten fra Nagano. «Burre» fridde til tilskuerne med sin knallrøde lugg samt avslappede holdning og ble en av lekenes mest profilerte deltakere. Etter OL har vi sett ham i sivil. Blant annet under utdelingen av Spellemannprisen.

- Og der sperret vi opp øynene av ei helt rå bukse i blå metallic slangeskinnimitasjon, med spenstig, dristig skjorte til og riktig sveis. Helheten ble ung og frisk og helt riktig. Buraas imponerer på langt nær bare i løypa! Vi er spente på fortsettelsen. Det er moro å se en idrettsutøver som klarer å kle seg i annet enn reklamelogoer, mener juryen.

Annbjørg Lien kan mer enn å snekre møbler og spille fiolin. Hun har en svært heldig og vellykt omgang med tekstiler også.

- Veldig moteriktig, ung i stilen, med spennende frisyrer og perfekt make-up blir det en flott helhet ved Annbjørg, mener juryen.

En som ikke kan karakteriseres som noen ungdom, men som likevel får honnør for å følge med i tida, er Wenche Foss.

- Det er på høy tid med en ærespris til henne, foreslår Kiki Sørum. Live Sønju, Arne Hjeltnes og Pål Vassbotn nikker intenst. Dermed har juryen effektivt og egenrådig opprettet en ny pris, bare for i år.

- Juryens ærespris går til Wenche Foss, en 80-åring som har eleganse som mellomnavn, mener Sørum, som lenge har vært medlem i fan-cluben.

- Hun står til fire ganger 20 i stil. Og det blir jo 80! I kategorien «God bedring» er oppfordringen til listetoppene å søke hjelp, eller søke dekning...

Hjelp!

- Å plassere dem på lista er nærmest et forsøk på å gi hjelp til selvhjelp, sier Vassbotn.

- Alle som figurerer på disse listene har yrker som gjør dem godt synlige i det offentlige rom. Klarer de ikke å kle seg med stil ved egen hjelp, får de heller søke hjelp hos gode rådgivere, mener Sørum.

- Damene på Slottet figurerer på helt feil liste, de?

- Ja, det blir litt for strengt og uniformert ofte. Og Märtha har en tendens til å ta etter dronningen, mener Sørum. til.

- De skulle kastet et blikk på hvordan for eksempel adelen kler seg i Europa! Der er det en del kreativitet og motemot, sier Vassbotn.

- Men likevel er det «Porno-Tanya» som topper lista...

- Ja. Kunne hun ha regnet med noe annet? undres Sørum, mens hele juryen ler noe bortimot rått...

- Det er synd hvis hun skulle komme til å bli et ideal for unge jenter, sier Vassbotn.

BEST: Både kronprinsen, Kari Bremnes , annbjørg Line og Aqua-Lene er på listen over de best kledte.