Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Best betalt

Cameron Diaz (30) har passert Julia Roberts på lista over best betalte kvinnelige skuespiller i Hollywood. Det gir henne plass i neste utgave av Guiness Rekordbok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diaz inkasserte nærmere 308 millioner kroner (40 millioner dollar) for sine skuespillerprestasjoner i fjor. Med den summen har hun passert sin argeste konkurrent på lønnstoppen Julia Roberts og skrevet seg inn i Guiness Rekordbok, melder britiske Evening Standard.

Julia Roberts har tronet øverst som den mektigste kvinnelige skuespilleren i Hollywood i flere år, men nå er hun altså innhentet.

Både Diaz og Roberts gjør filmer i 150 millionersklassen, men med suksesser som «Charlies Angels: Full Throttle», «Shrek» og «Gangs of New York» har Diaz passert Roberts. Roberts siste filmer - som «Confessions of a dangerous mind» og «Full Frontal» - har ikke vært de samme kassasuksessene for skuespillerinnen som meldte seg inn i Hollywoods elitedivisjon i rollen som lykkelig prostituert i «Pretty Woman» som i 1990.

Pop- og filmdiva Jennifer Lopez (33) er nummer to på lønnsrangeringen, med 295 millioner inntjente kroner. Deretter følger Sandra Bullock (240 mill. kroner), Lisa Kudrow (204 mill. kroner) og Meg Ryan (199 mill. kroner).

Neste utgave av Guiness Rekordbok kan også avsløre at «Venner for livet»-skuespiller Matthew Perry tjente mest av alle på én TV-opptreden da han dukket opp i en episode av «Ally McBeal» i 2002. Opptredenen plusset mer enn 6 millioner kroner til Perrys konto. Sir Paul McCartney har skrevet seg inn i boka med flest antall rekorder, totalt 26. Jennifer Lopez får plass i neste Guiness-utgave for mestselgende remix-album.

Les også Hollywoods kvinner.

FILMSUKSESS: Cameron Diaz (30) har skrevet seg inn i Guinsess rekordbok som best betalte kvinnelige skuespiller. Foto: AP/SCANPIX