Best i bikini

Cecilie og Lise går i bikini på jobben.

HVA: Sandvolleyball.

HVOR: Finn oversikt på www.sandvolleyball.no.

PRIS: En sandvolleyball koster et par hundre kroner.

LES: www.volleyball.no

I DEN FØRSTE offisielle sandvolleyballturneringen i 1920 var premien en kasse Pepsi. Cecile Josefsen (22) og Lise Roald Hansen (25) satser på å vinne mer enn som så. De reiser jorda rundt med World Cup om sommeren. De spiller på de aller flotteste strendene i Brasil, Canada, Hellas, Japan, Kina. Om vinteren trener de gjerne på Copacabana Beach i Rio, eller kanskje på Tenerife. De blir brune og fine. De kan gå i bikini på jobben. Misunnelig? Lyst til å bli sandvolleyballproff?

Da må du være klar over at sandvolleyball på toppnivå er en ekstremt krevende sport.

- Du trenger spenst, styrke, hurtighet, smidighet, teknikk, taktikk og sterk psyke, sier Lise.

- Hvis man ikke har det da?

- Da må man bare tørre å prøve, tipser Cecilie.

- I begynnelsen kan det være litt vanskelig og uvant å bevege seg i sanden. Men det er viktig å gutse litt. Det gjør ikke vondt å slenge seg når sanden er myk.

MANGE SANDVOLLEYBALLSPILLERE har startet karrieren som innendørs volleyballspillere. Innendørs er det seks spillere på et lag. I sandvolleyball er det bare to. Det gir rom for individuelle utfoldelser, men det betyr også at spillerene må dekke et mye større areal. Dessuten er det ikke lov å ha med seg trener på kampene.

- Alt er opp til oss, og vi står fritt til å gjøre alt på vår måte. Det er det som er gøy med sandvolleyball, sier Cecilie.

- Samtidig ble det så fristende å være ute på stranda hele sommeren.

BIKINI ER PÅBUDT arbeidsantrekk. Noen jenter grøsser kanskje ved tanken på å bedrive hopping og spretting i bikini foran tusenvis av tilskuere. Men ikke Cecilie og Lise.

- Vi tenker ikke over at folk sitter og ser på kroppene våre. Vi er på banen for å spille bra, og da må vi konsentrere oss om det.

- Hva synes dere om at bikini er påbudt?

- Det er for varmt til å spille mer påkledd. Det fester seg masse sand til klærne, og gjør det vanskeligere å yte maks. Hvis vi kunne spilt i valgfritt antrekk, hadde vi spilt i bikini likevel, sier Lise.

Cecilie er enig.

- Bikini er det aller deiligeste.

STOR FRIHET: - Alt er opp til oss, og vi står fritt til å gjøre alt på vår måte. Det er det som er gøy med sandvolleyball, sier Cecilie.