Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Best i Bodø

BODØ (Dagbladet): Hun er litt Björk og litt Sinead O'Connor. Men mest av alt er Bertine Zetlitz seg selv. Og det holder i lange baner.

Hun har bare gitt ut ett album, men Bertine Zetlitz har allerede rukket å markere seg som en av Norges mest profilerte nye kvinnelige artister. Og midtveis i norgesturnéen skjønner vi hvorfor.

Ambisiøse Bertine Zetlitz er ikke ute etter den ene hiten. Hun har noe hun vil formidle, og ikke minst, hun har både stemme og utstråling til å bringe det videre.

Allsang i salen

Selv om det først og fremst er de popete låtene som har gjort henne kjent, åpne Bertine konserten i Bodø alene på scenen. Nedtonet og nakent. Selv om hun virket en smule nervøs, gjorde hun diamanter av gråstein på sitt eget innadvente vis. Men først da hun dro i gang sin første radiohit, «Snow On A Hot Day» ble det stemning i stua. Deretter fylte hun på med kjente låter. Mest vellykket var en direkte sløy versjon av «Apples And Diamonds», og selv om det ikke direkte tok av på Rock Caféen i Bodø, var det stor stemning blant fansen - mange av dem unge jenter som kunne tekstene på rams. Under refrenget på den smellvakre hiten «Abigail» var det tilløp til allsang foran scenen.

Norge rundt

Men Bertine Zetlitz har forsatt mye å gå på som artist. Og hun akter åpenbart ikke å ta snarveien over plenen. Her er ingen lettvinte løsninger. Det står respekt av at en gjennom-studio-produsert artist som Bertine Zetlitz har valgt å ta den lengste sløyfa Norge rundt. Så har hun også utviklet flere av låtene underveis. Godt hjulpet av DJ Abstract og resten av bandet tøyer hun pop-perlene sine for det de er verdt. Og stort sett går det bra, selv om musikerne har mye programvare å forholde seg til.

Om noe ikke stemmer, er det at Bertine som nyetablert artist fortsatt har et begrenset låtmateriale. Men fortsetter hun å vokse i dette tempoet, kan unge Zetlitz bli stor.

KONSERT

Bertine Zetlitz

Bodø Rock Café

Publikum: ca 200

<B>BERTINE BLIR STOR:</B> Bertine Zetlitz har vokst som artist i løpet av Norges-turneen. I går kveld imponerte hun i Bodø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling