Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Best i Europa

Oslo er blitt en innflytelsesrik houseby i Europa. Klubbscener, dj-er og plateutgivelser blir skamrost i britiske medier.

«Oslo is an amazing place.» Slik begynner en omtale av den norske cd-utgivelsen «Recollections In Rare Altitude» og klubbscenen i Oslo i denne ukas utgave av housemagasinet Update. Instedet Skansen og dj Olle Abstract blir nevnt.

Update er ikke snauere enn at det utroper samleplaten «Recollections In Rare Altitude» til ukas album.

Plata kom ut i høst og inneholder musikk med artister som Those Norwegians, Bjørn Torske, Erot, Mental Overdrive og Illumination. Bladene Muzik og DJ har også gitt den norske utgivelsen positiv oppmerksomhet.

Illuminations bidrag «Sometimes Almost Heaven» er tidligere blitt skamrost av dj-er og musikkjournalister på begge sider av Atlanteren. I kjølvannet av responsen skal «Recollections In Rare Altitude» og artister knyttet til plateselskapet HS Records lanseres i USA og Europa og Japan.

- Vi kan trygt kalle Oslo for househovedstad. Sammen med London og Glasgow regnes Oslo som et av de mest spennende stedene når det gjelder klubber og housemusikk.

- Internasjonalt kjente og dyre dj-er kommer til Oslo og opptrer på små klubber for en slikk og ingenting, sier daglig leder Per Haave på Skansen.

Det er den høye kvaliteten blant dj-ene, og at de ikke er dirigert av rigide trender og korrekte musikalske retninger, som gjør den norske klubbscenen så interessant.

Rolf Yngve Uggen i HS Records, som har gitt ut «Recollections In Rare Altitude», sier:

- Det er helt enestående at norske dj-er får så stor oppmerksomhet internasjonalt. «Recollections» fungerer som en ambassadør for klubbscenen.

Han tror 1999 blir et gullår for norske dj-er og klubbscenen i Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling