Best kledd

Årets best kledde mennesker i Norge heter Mia Gundersen og Jan Vardøen. Det slo Oslo Fashion Awards fast i går kveld.

Begge er midt oppe i en heftig stim som mottakere av moteutnevnelser.

- Også jeg som ikke er opptatt av moter, sier Vardøen.

I et inferno av lyd og farger i den gedigne Kværnerhallen i Oslo i går kveld, ble noen av landets heteste moteinnovatører kåret. Showet vises på TvNorge i kveld.

Mia Gundersen ble utropt til Norges best kledde kvinne i konkurranse med Synnøve Svabø, Susan Badrkhan, Bertine Zetlitz og Lise Karlsnes. Mia har hatt sitt livs vinter. Hun ble kåret til årets entertainer i Elle, sammen med samboer Marcel Lelienhof til årets stiligste par i Se og Hør, blant de ti heteste trendsetterne i landet i Kvinner og Klær. Og ikke minst: andreplass i Dagbladets kåring over de best kledde kvinnene.

- Tidløs stil

- Nå har jeg vært på verst kledd-listene i så mange år, at dette er en fantastisk følelse, sa Mia med glimt i øyet.

Bar- og butikkeier, plateartist og forfatter Jan Vardøen tok like godt førsteplassen i Dagbladets kåring sist oktober. Meritten ble gjentatt i går kveld i konkurranse med Jahn Teigen, Bjarne Melgaard, Arne A. Jenssen og Morten Abel.

- Jeg gir fullstendig «beng» i mote. Jeg satser tidløst, sa Vardøen, som var iført en 100 prosent polyesterdress kjøpt i Las Vegas for 1600 kroner.

Rojal seier

Mette-Marit Tjessem Høiby var ikke til stede under showet i går. Men det forhindret ikke at hun vant sin første motepris. Hun ble tildelt årets publikumspris. Årets ærespris gikk til Wenche Foss. Hun var heller ikke til stede, men sendte en hilsen på video fra Frankrike. Slik som ekte stjerner gjør.

Sarah Martin vant årets fagpris, men nektet å komme. Kanskje fordi showet arrangeres uten støtte av flere av de mest profilerte i bransjen, Team Modeller og Heartbreak.

Ove Hardener Finseth ble årets designer, Sølve Sundsbø årets fotograf og Inger Lise Ebeltoft årets modell.