Best og verst kledd blant kjendisene

Dagbladets motejury har talt: Millionarving Celina Midelfart var fjorårets mest velkledde kvinne blant norske kjendiser. Men hun bør dele litt av sin sans for klær og stil med kjæresten Kjell Inge Røkke, som kåres til den verst kledde mannen.

Det er få som har mulighet til rausere kleskonto enn nettopp Celina Midelfart, men mye penger er ingen garanti for god smak, eller evnen til å sette sammen klær og tilbehør til en vellykket helhet.

- Celina mestrer både å være elegant forretningskvinne med lekre drakter, kjoler, skjørt og bluser, samtidig som hun kan være mer leken og rampete i stilen til sport og fritid. Hun har en kropp til å vise fram pent tøy på også, langlemmet og flott som hun er. Dessuten velger hun bra skotøy, og hun er helt sjef på solbriller og alt av tilbehør, sier Dagbladets motejury.

Glam-faktor

- Det er kanskje litt «Absolutt fabelaktig» over stilen, men det var greit i fjor. Glamourfaktoren skulle være høy. Verre er det når IT-børsen krasjer. Da må stilen dras litt ned, men man tåler litt mer Chanel og Dior i høykonjunkturtider, fastslår juryen.

Like begeistret er ikke juryen for Celinas samboer, Kjell Inge Røkke, som faktisk gikk helt til topps i feil kategori: verst kledd av gutta.

- Det er kombinasjonene han gjør som er så ille. Hvert enkelt plagg kan være helt OK hver for seg... Men å gå på Acqua i sandaler, uten strømper, og ta av seg sandalene under bordet... Og dessverre ser han ut til å ha blitt så glad i 80-tallsstilen med jeans og jakke. Det er 80-tallsretro på en fryktelig gal måte. Det er denne stilen de litt slitne playboyene på Buddah Bar i Paris kjører, sier juryen strengt.

De mener det må være lov å forvente litt mer av Kjell Inge Røkke.

- Kanskje han skal overlate ansvaret for påkledningen sin til sin bedre halvdel, antyder juryen.

Best av gutta ble Jan Vardøen, også kjent som musikeren Ian Senior. Mens Vardøen er motefolkets favoritt, har musikkjournalistene lagt sin elsk på Senior.

Ingen moteløve

- Han leker og har det gøy med stil. Hele hans look er totalt gjennomført. Stilen er preget av at han er opptatt av design. I alt. Og det vises. Han er ingen moteløve, men har funnet en stilperiode, seint 50-tall, og reindyrker den. Her er det høy cocktailføring. Vardøen framstår som en konseptbygger, og bygger historien rundt seg selv, baren (Bar Boca) og musikken, sier den kvinnedominerte juryen.

Mens Vardøen/Senior leker seg med stil, er juryen mildt oppgitt over en kvinne i den motsatte enden av skalaen.

- Det er nesten rørende hvor uinteressert Anne Holt er i klær og stil. Hun gir nok fullstendig faen og det er realt. Det er gjennomført smakløst fra frisyre til klær og briller. Det blir bumsete og firkantet, og slik er hun ikke nødt til å se ut, sier juryen, som har veldig mye pent å si om forfatteren Anne Holt.

VERST KLEDD: Juryen mener Kjell Inge røkke ser ut som en litt sliten playboy, og at han trenger noen tips fra sin samboer Celina Midelfart.
BEST KLEDD: Celina Midelfart får ros for både fritidsgarderobe og jobbantrekkene av Dagbladets motejury. - Mye penger er ingen garanti for god smak eller evne til å sette sammen klær og tilbehør på en stilig måte, men Celina fikser det, sier juryen.