Filmanmeldelse: «Super Mario Bros. Filmen»

Best som spill

«Super Mario Bros. Filmen» plankekjører seg gjennom Nintendos fantasiverden.

NOSTALGI-TRIP: Minst tre generasjoner har spilt Nintendo. Det bør være et godt utgangspunkt for at Super Mario får sitt publikum. Foto: UIP
NOSTALGI-TRIP: Minst tre generasjoner har spilt Nintendo. Det bør være et godt utgangspunkt for at Super Mario får sitt publikum. Foto: UIP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FILM: En hovedperson som lokkes inn i et mystisk hull og oppdager en verden der sopper kan gjøre deg enorm eller knøttliten, og der surrete skapninger – som en snakkende gigantskilpadde – gjør livet hektisk og forvirrende. Ja, spillene om rørleggeren Mario har en hel del til felles med Alice i Eventyrland.

Spørsmålet er om spillmagi kan bli til filmmagi.

Illumination – selskapet bak «Minions»-filmene – kan ikke beskyldes for dårlig timing: Dagens foreldre – de som skal kjøpe billettene – har selv vokst opp med den hoppekyndige italiensk-amerikanske rørleggeren. Mario er et av verdens mest gjenkjennelige varemerker, og i 2011, da han var nøyaktig tretti år gammel, ble han kåret til tidenes spillfigur av Guinness’ rekordbok.

Forrige forsøk på filmatisering – live action-varianten «Super Mario Bros» fra 1993 – endte i en såpass stygg kunstnerisk og økonomisk katastrofe at Mario-skaper Shigeru Miyamoto har stilt seg avventende.

I dag er publikumsgrunnlaget enda mer på plass – minst tre generasjoner har spilt Nintendo – og en mer strømlinjeformet produsent trekker i trådene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer