Anmeldelse: Astrid S - «Down Low»

Best uten popstjerne-jaget

Astrid S er på sitt sterkeste uten glam og glitter.

Foto: Janne Rugland
Foto: Janne Rugland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er liten tvil om at Universal Music ønsker å gjøre Astrid Smeplass til en internasjonal popstjerne. Et mål de har jobbet tålmodig med gjennom en 5-årsperiode.

Flere hits, millioner av streams, og en halv million Instagram-følgere senere, føles det likevel som om man enda ikke helt har klart å etablere hvem og hva artisten Astrid S faktisk er.

Hun lager både fin og fengende popmusikk, men sliter med å levere låter med et varig inntrykk man som lytter lar seg engasjere av.

Kanskje fordi hun ulikt flere av sine kolleger tenker mer på å tilfredsstille et ungt og hit-konsumerende publikum enn sitt eget kreative behov. Kledd opp i trendy antrekk og plassert mellom dansere i det glamorøse rampelyset. Et kontrollert image det utenfra kan være vanskelig å svelge som 100% troverdig.

I påvente av hennes stadig utsatte debutalbum blir EP-utgivelsen «Down Low» derfor som et etterlengtet og nydelig pust i bakken. Strippet ned til et minimum av forstyrrende elementer, er det endelig er Astrid selv som får være i fokus.

De fire sporene fremstår hverken spektakulære eller nyskapende, men er av typen som perfekt tonesetter ung kjærlighet – både den håpløse og den trygge. Herlig klisjefylt klinemusikk av det gode, gamle slaget, hvor produsent Eivind Helgerød (blant annet kjent for sitt arbeid på Emilie Nicolas fantastiske «Tranquile Emil») gir hovedpersonen rom til å utfolde både egen vokal og kreative egenart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer