– Best uten Sean Connery

George Lucas tror det var best for den kommende «Indiana Jones»-filmen at Sean Connery ikke står på rollelisten.

Det var i juni at det ble klart at Connery ikke ville dukke opp igjen i «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» som faren til Harrison Fords rolleskikkelse.

Nå forteller Indy-skaper George Lucas til TV Guide at Connerys rolle som Henry Jones Sr. aldri var tenkt å være mer enn en såkalt cameorolle – et kort glimt, og at han innså at det ville være utilfredsstillende for publikum.

– Jeg tror at med Sean Connerys sterke utstråling, så ville folk ha ønsket at han skulle være med hele veien, og slik fungerer bare ikke historien. Jeg tror det ville blitt en skuffelse dersom hans rolle forsvant delvis ut i filmen, sier Lucas.

Nå har de tatt Connerys påtenkte rolle og utarbeidet en helt ny karakter i filmen, heller enn å stryke den fullstendig fra manus.

– Det blir en helt annen rolleskikkelse, som man ikke er så opphengt i på noen måte, sier Lucas, som likevel røper at han snakket lenge med den nylig selvpensjonerte Sean Connery angående en innsats i den nye «Indy»-filmen.

– Han var svært fristet, og vi snakket sammen lenge. Men når det kom til stykket, så sa han bare «vel, jeg spiller golf».

(NTB)

IKKE SAMMEN: Vi får ikke se Sean Connery (t.v) og Harrison Ford sammen i den fjerde «Indiana Jones»-filmen. Arkivfoto: SCANPIX
IKKE SAMMEN: Vi får ikke se Sean Connery (t.v) og Harrison Ford sammen i den fjerde «Indiana Jones»-filmen. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
GEORGE LUCAS:</B>