Bestakk russer - fikk platekontrakt

TRONDHEIM (Dagbladet): Trondheimsgruppa Soda bestakk kapteinen på den russiske båten «Mir». Dermed kom de seg om bord og fikk laget videoen som ga bandet platekontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var under fjorårets Cutty Sark-regatta i Trondheim at Soda stakk til den russiske kapteinen noen dollarsedler. Deretter var ikke veien om bord i båten - og platebransjen - særlig lang.

Mange plugger

- Videoen kom etter hvert på huset her, og vi tente på veldig mange plugger, sier Sæther.

Sodas debutsingel «Summer Delight» er verken særlig trøndersk eller russisk i stilen. Håpet er at sommer-CD-en skal ha appell langt nedover i Europa.

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra utlandet, forteller promoansvarlig Bengt Sæther i Norske Gram AS til Dagbladet.

Karsk og Soda

Karsk og HB skulle være velkjente produkter fra Trøndelag. Nå kan D.D.E.-fabrikken Norske Gram i Trondheim servere Soda. Gruppa består av Frank Pedersen, Glenn Lindmark, Geir Wanvik og vokalist Anne J.

- Soda er faktisk de første trondheimsartistene vi har lansert på ganske mange år, forteller Bengt Sæther i Norske Gram som for tida lever godt på storsalget av den siste D.D.E.-plata.

Soda har holdt på siden mai i fjor, og til høsten kommer et helt album.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer