Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bestakk russer - fikk platekontrakt

TRONDHEIM (Dagbladet): Trondheimsgruppa Soda bestakk kapteinen på den russiske båten «Mir». Dermed kom de seg om bord og fikk laget videoen som ga bandet platekontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under fjorårets Cutty Sark-regatta i Trondheim at Soda stakk til den russiske kapteinen noen dollarsedler. Deretter var ikke veien om bord i båten - og platebransjen - særlig lang.

Mange plugger

- Videoen kom etter hvert på huset her, og vi tente på veldig mange plugger, sier Sæther.

Sodas debutsingel «Summer Delight» er verken særlig trøndersk eller russisk i stilen. Håpet er at sommer-CD-en skal ha appell langt nedover i Europa.

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra utlandet, forteller promoansvarlig Bengt Sæther i Norske Gram AS til Dagbladet.

Karsk og Soda

Karsk og HB skulle være velkjente produkter fra Trøndelag. Nå kan D.D.E.-fabrikken Norske Gram i Trondheim servere Soda. Gruppa består av Frank Pedersen, Glenn Lindmark, Geir Wanvik og vokalist Anne J.

- Soda er faktisk de første trondheimsartistene vi har lansert på ganske mange år, forteller Bengt Sæther i Norske Gram som for tida lever godt på storsalget av den siste D.D.E.-plata.

Soda har holdt på siden mai i fjor, og til høsten kommer et helt album.

UVANT KOST: D.D.E-fabrikken Norske Gram serverer Soda fra Trøndelag. Foran Anne J.(20), bak Frank Pedersen (22) og Glenn Lindmark (20). Fraværende er gruppas fjerde medlem, Geir Wanvik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!