Beste eventyrspill

«Legend of Zelda: The Wind Waker» (GC)Silent Hill 3 (PS2) (ikke anmeldt)«Runaway: A Road Adventure» (PC)«Beyond Good and Evil» (PS2)

(Dagbladet.no): Dette er ikke lett. Blant eventyrspillene fra i fjor finner vi alt fra søte, oppmuntrende, elegante og vanedannende «Legend of Zelda: The Wind Waker» til det dystre, skremmende men allikevel vakre «Silent Hill».

Det er vel strengt tatt et av disse som stikker av med prisen for Beste eventyrspill. Begge er glitrende spill, og dessuten har de solgt riktig så bra gjennom året. Men utfordrerene er heller ingen spøk i denne velspillende kategorien.

«Beyond Good and Evil» er et fransk spill med nydelig grafikk, nyskapende småspill og god musikk. «Runaway: A Road Adventure» er et spansk eventyrspill og er også ganske vanedannende enten du er fan av sjangeren eller nybegynner. Oppgavene er vanskelige og den tegneserie-grafikken fungerer bra. Dessuten har spillet humor som faktisk ikke er pinlig.

Men hvem vinner? Dagbladet.no holder en knapp på «Legend of Zelda: The Wind Waker». Dette spillet er et lyspunkt i dagen, det er vanedannende og passer for alle fra 6 til 60 - i hvert fall. Dessuten vant spill den prestisjetunge engelske Bafta for en liten stund tilbake.

- Men la deg ikke lure. «Wind Walker» er et suverent spill, grafikken er faktisk noe av det bedre, mer elegante og gjennomførte jeg har vært borti- uansett plattform og genre. Ja, alt i alt er dette er så bra, at ingen bør bli overrasket om riktig mange investerer i en Gamecube-maskin nå, skrev Dagbladets anmelder om spillet.