Beste fra Mehlum

Intens spenning i den tiende boka om Sverre Foynd.

ENGASJERT: Tønsberg-advokaten Svend Foyn har vært gjenganger i ti bøker fra Mehlums hånd. Forfatter Jan Mehlum har vært kjent for kriminalromaner med usedvanlig sterkt sosialt engasjement. Foto: Lars Myhren Holand.

Foto: Lars Myhren Holand / dagbladet
ENGASJERT: Tønsberg-advokaten Svend Foyn har vært gjenganger i ti bøker fra Mehlums hånd. Forfatter Jan Mehlum har vært kjent for kriminalromaner med usedvanlig sterkt sosialt engasjement. Foto: Lars Myhren Holand. Foto: Lars Myhren Holand / dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: En kvinnelig asylsøker har hyret Svend Foyn i kampen for å få oppholdstillatelse. Men så forsvinner hun, og Foyn blir dratt inn i en sak som blir farlig for ham og ulidelig spennende for leseren.

«Madrugada» er utvilsomt Jan Mehlums best gjennomførte roman.

Sosialt engasjertTønsberg-advokaten Svend Foyn har vært gjenganger i ti bøker fra Mehlums hånd.

Alle historiene har ikke vært like gode, men Mehlum har alltid vært kjent for kriminalromaner med et uvanlig sterkt sosialt engasjement. Og sjelden har det vært mer markant enn denne gang.

Iranske Jasmin Alavi har altså fått avslag, og Svend Foyn overtar ankesaken hennes.

Men før han kommer noen vei, forsvinner hun mer eller mindre sporløst, og Foyn må begynne med sin vanlige detektivvirksomhet.

Det fører ham i kontakt med et iransk eksilmiljø i Norge og i den beryktede bydelen Rosengård i Malmö, og han ser seg også nødt til å reise til Teheran før boka er slutt.

Pro BonoHandlingen er drivende og intens, og det finnes knapt noen dødpunkter i løpet av de 400 sidene.

Jan Mehlum er alltid best når han brenner for noe og kan slippe sin munnrappe advokathelt ut for å kjempe for de svakeste — selv om han egentlig ikke har råd til det: «... ifølge revisoren min skulle Pro Bono-saker på ingen måte prioriteres».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer