Beste som kunne skje

GRATULERER, WIG WAM. Mine favoritter i fjor - som i år. De nådde ikke opp med «Crazy Things» da, men nå klarte de det. Vi trenger et showband av dette kaliber skal vi klare oss i den europeiske finalen. Siden vi kom på jumboplass i fjor, må vi kvalifisere oss i en semifinale 19. mai - to dager før Eurosong-finalen.

DET BØR GÅ BRA med glamrockerne Wig Wam, som har en fengende låt og en pirrende og morsom visuell Village People -pakke. Eurohomsene kommer til å elske dere, så pass på.

VOKALISTEN i Wig Wam er Fredrikstad-karen Åge Sten Nilsen, som i 1998 deltok i den norske Grand Prix-finalen med den Tom Petty-aktige «Always Will», da med artistnavnet G-Sten. Hamskiftet har tydligvis vært vellykket. Wig Wam har siden GP-deltakelsen i fjor turnért og bygget opp en trofast fanskare.

Nå tyder det på at de kan stå foran gjennombruddet - uansett utfall i Kiev.

DET BLE EN vellykket maratonsending for NRK, som tydlig satser mer på Melodi Grand Prix som tv-show enn tidligere. Inndelingen i tre deler fungerte, og det å begrense finalen til åtte artister, hvorav fire går videree, er helt riktig.

Det synes som om tv-ledelsen har lært av SVT og nabolandet Sverige, hvor MGP er som en føljetong gjennom hele vinteren.

Bra dynamikk og regi her, og dessuten var valget av Ivar Dyrhaug som vert vellykket.