Beste unge Bond hittil

Beste unge Bond hittil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Verdens mest berømte kryssord er etter all sannsynlighet kryssordet man finner i den britiske avisen The Times. Kanskje det mest avanserte også, fordi nøkkelordene ofte er rebuser som må løses, uten at det nødvendigvis er oppgitt at det skal være slik. Et klassisk eksempel er «hovedstad i Tsjekkoslovakia» på fire bokstaver!

Og hva har det med denne boka å gjøre? Jo, en av hovedpersonene i boka, Alexis Fairburn lager kryssord nettopp for The Times. Han blir kidnappet, men etterlater seg et merkelig brev, som når det kommer til stykket ikke er så merkelig allikevel når det blir tolket på rette måten. Brevet inneholder massevis av små kryptiske meldinger som må graves fram, for at han skal reddes. Reddes fra russerne, som forsøker å knabbe en kjempestor regnemaskin, som i realiteten er en uferdig prototype av en datamaskin.

Vi får til og med en kjapp innføring i totallssystemet med enere og nuller. Fairburn er en av svært få som kanskje kan få maskinen til å fungere en gang i framtida.

Skurker og spill

«Doble eller dø» er den tredje boka om James Bond fra den gang han var ung på tredvetallet, og elev ved kostskolen Eton. Nå er han rundt femten, kjører bil og opplever sosiale sider ved hjemlandet han ikke ante eksisterte. Han har en del venner på skolen som vi møter her, men han får også andre bekjentskaper underveis. For eksempel dukker det opp en slags Bond-pike her, ei tøff irsk jente ved navn Kelly Kelly (noe tilsvarende Helle Helle i Norge, skulle man formode), og han ender opp i samme seng som henne. Men hva som skjer der, kan de interesserte finne ut sjøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer