Besteforeldre ser mest Trekant

- De lurer vel på hva unge driver med, sier NRK.

REKORDTALL: Trioen bak sex-serien Trekant på NRK. Pia Dailey Christoffersen, Thomas Albertsen Dahlen og Marie Kinge (til venstre). Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
REKORDTALL: Trioen bak sex-serien Trekant på NRK. Pia Dailey Christoffersen, Thomas Albertsen Dahlen og Marie Kinge (til venstre). Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter to episoder av sex-programmet Trekant feirer statskanalen seerrekorder.

I snitt har hele 360 000 seere sett de to programmene som er sendt på NRK3, viser tall fra kanalen.

Sterkt blant unge - Blant dem som så tv de kveldene, valgte 21 prosent å se Trekant. Vi er spesielt fornøyde med de høye tallene blant unge. Hele 32 prosent av seerne mellom 20 og 29 valgte å se Trekant de kveldene, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Andelen seere var lavest blant kvinner og menn i 40-årene. Derimot tente de eldre på Trekant.

Det ingen tvil om at de over 60 har bidratt til seerrekorden. 89 000 seniorer fulgt i snitt de to episodene. Det er hele 17 000 flere enn gruppen i 20-årene, og klart flere enn aldersgruppen 12 til 19, der bare 23 000 valgte en tv-kveld med sexundervisning.

Nysgjerrige besteforeldre? - Husk at det er 600 000 personer i aldersgruppen 20 til 29 og over en million mulige tv-tittere over 60 år, sier Tolonen.

Likevel er tallene overraskende. Programmet Radioresepsjonen, som starter rett etter Trekant, har en svært lav andelen seere over 60.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer