Bestemt botswansk kvinnedetektiv blir film

R\'n\'b-sangeren Jill Scott skal spille Mma Ramotswe.

(Dagbladet.no): Alexander McCall Smiths botswanske detektiv Mma Ramotswe skal bli filmheltinne. Det skjer når BBC One lager tv-film basert på den første boka i romanserien, melder BBC.

Sangeren og skuespilleren Jill Scott skal spille Precious Ramotswe, grunnleggeren av Damenes Detektivbyrå nr. 1 i Botswana, og ifølge nettsida til McCall Smith skal Anthony Minghella regissere filmen.

- Det er en underholdende og optimistisk historie som gir et veldig annerledes innblikk i Afrika enn vi er vant til å se, sier kontroller Roly Keating til BBC.

Hele filmen skal filmes i Botswana, resultatet vil vises i Storbritannia i påsken 2008, men også internasjonale visninger kan følge, skal vi tro forfatteren selv.

Den skotske forfatteren Alexander McCall Smith ble født i Zimbabwe. Han var professor i medisinsk rett ved universitetet i Edinburgh da han reiste tilbake til det afrikanske landet for å jobbe i Botswana og Swaziland.

I 2005 forlot han imidlertid sin akademiske karriere for å skrive litteratur på heltid.

Selv om han har skrevet over 60 bøker, er det krimbøkene om den kvinnelige botswanske detektiven Mma Ramotswe han er mest kjent for, og disse er også utgitt i Norge.

LES OGSÅ:

SKAL SPILLE PRECIOUS: Jill Scott er r\'n\'b-sanger, men har også spilt i filmen «Why Did I Get Married». Her fra en konsert i Los Angeles i oktober. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
SKAL SPILLE PRECIOUS: Jill Scott er r\'n\'b-sanger, men har også spilt i filmen «Why Did I Get Married». Her fra en konsert i Los Angeles i oktober. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Hyggekrim fra savannen, anmeldelse av «Sjiraffens tårer»

Krim med godt humør, anmeldelse av «Damenes detektivbyrå nr. 1»

BLIR FILM: Den første boka om Mma Ramotswe. Filmen spilles inn i Botswana, der boka utspiller seg.
«Livsvisdommen til det gode mennesket Mma Ramotswe kjenner jeg igjen som en filosofi for integrerende og sivil konfliktløsning. Der mange andre krimbøker heller olje på brennbare stoffer som ergrelse og hevngjerrighet, strømmer det toleranse fra disse bøkene enten Mma Ramotswe har oppdrag om utro ektemenn, bortkomne barn eller splittende grådighet.» <a href=\'http://www.dagbladet.no/tekstarkiv/artikkel.php?id=5001070060229&tag=item&words=ramotswe\'>Andreas Viestad om Mma Ramotswe</A>. Her: Jill Scott og McCall Smith fra innspillingen i Botswana.