Mohamed Jabaly

Bestemte seg for å kjempe. Banket UNE i retten

Regissør Mohamed Jabaly (27) legger bak seg et tøft år.

GRUNN TIL Å SMILE: Kampen mot UDI og UNE var tøff for filmregissør Mohamed Jabaly, men han gikk seirende ut. Her i Storgata i Tromsø under denne ukas filmfestival.
Foto: Marius Fiskum / Dagbladet
GRUNN TIL Å SMILE: Kampen mot UDI og UNE var tøff for filmregissør Mohamed Jabaly, men han gikk seirende ut. Her i Storgata i Tromsø under denne ukas filmfestival. Foto: Marius Fiskum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) fyller denne uka Nord-Norges hovedstad til randen med filminteresserte.

Blant dem spankulerer en svært lettet regissør, Mohamed Jabaly fra Palestina, som etter en lang og innbitt kamp mot Utlendingsnemnda (UNE) nå fritt kan dyrke filmlidenskapen for fullt igjen. Han har vært langt nede det siste året, men nå er tilværelsen lysere.

- Det er veldig fint å komme tilbake inn i rutiner og hverdag. Ikke bare fly rundt i uvisshet, til møter og på evig jakt etter dokumentasjon og visum. Den saken ble større enn bare min kamp, men jeg har landet trygt på beina, sier Jabaly, som pendler mellom Tromsø og studiene ved Nordland kunst- og filmfagskole i Lofoten.

Dagbladet omtalte Jabalys kamp mot staten for første gang i desember 2016, ikke lenge etter at han ble vedtatt kastet ut av Norge av UNE.

«Statsløs»

Jabaly jobber for tiden med å utvikle dokumentarfilmen «Statsløs», som over flere år følger oppholdsprosessen til en palestiner i Norge. Den tar også for seg samholdet og hverdagen til en gruppe flyktninger tilhørende et nå nedlagt asylmottak i Tromsø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer