- Bestevenner kan ikke være kjærester

Queentastic feide all skepsis ut av Nordlandshallen. Etterpå fortalte GP-showets store vinnere at de er bestevenner, ikke kjærester.

BODØ (Dagbladet): - Vi er bestevenner. Bestevenner kan ikke være kjærester, slår Dean Erik Andersen (35) fast etter å ha sunget låta si, «Absolutely Fabolous».

Han omtaler seg selv som «stolt homse». Bestekamerat og Queentastic-kollega Geir Lillejord (37) sier dette om hvilken legning han har:

- Jeg er moden og frekk på avtrekkeren, og liker begge deler.

- Skal til Athen

Iført høye hæler, glitter, glamkjoler, like parykker og et fett lag med brunkrem tok de to drag-gutta seg i går til GP-finalen, som skal foregå i Oslo Spektrum 4. februar. Men tro ikke at de akter å stoppe der, skal vi tro Dean:

- Vi skal til Athen - og det kan du sitere meg på!

Geir var litt mer tilbakeholden. Men ikke mye mer:

- Jeg tror vi vinner i Oslo Spektrum.

JUBLET MED GP-JOSTEIN: Dean Erik Andersen (t.h.) og Geir Lillejord _ som her løftes på halvveis gullstol av NRKs Grand Prix-kommentator Jostein Pedersen etter sending _ gjorde reint bord i Bodø med sitt drag-konsept Queentastic og låta «Absolutely Fabolous». Til venstre ses programleder Stian Barsnes Simonsen. Foto: Bjørn Erik Olsen
JUBLET MED GP-JOSTEIN: Dean Erik Andersen (t.h.) og Geir Lillejord _ som her løftes på halvveis gullstol av NRKs Grand Prix-kommentator Jostein Pedersen etter sending _ gjorde reint bord i Bodø med sitt drag-konsept Queentastic og låta «Absolutely Fabolous». Til venstre ses programleder Stian Barsnes Simonsen. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer

For ordens skyld; den internasjonale Grand Prix-finalen Athen går av stabelen 20. mai...

Fanklubben

Dit reiser også Queentastics fanklubb dersom det går troll i ord. Fanklubben er blitt dannet i Bodø de siste dagene, og består av 12-15 jenter i moden alder.

- Jeg begynte nesten å gråte da Queentastic ble ropt opp som vinnere. Nå er jeg så rørt at jeg nesten ikke klarer å snakke heller, jublet fanklubb-leder Nina Myrland der hun hang om halsen på de to kompisene.

Sammen med to andre hjemflyttede bodøjenter har hun bakgrunn fra Oslos utelivsbransje. Nina kom tidlig i kontakt med Great Garlic Girls gjennom jobben sin på Humla. Hun har alltid vært venninne med alle som gjennom åra har gått ut og inn av drag-gjengen, der Geir var medlem fra starten - og der Dean pussig nok tok over da Geir sluttet.

Nå tror Nina (41) at de to kameratene ikke nøyer seg med å seire i Bodø:

Fanklubben reiser med

- Nå skal vi reise ned til Oslo og heie dem fram til seier 4. februar. Og dersom de vinner der er det ingen tvil - da må vi til Athen, hele jentegjengen.

Nina Myrland tipper at fanklubben i Bodø etterhvert blir én av mange filialer:

- Disse gutta kommer til å få så mange fans etterhvert, at det bare er å begynne å organisere seg. Sett igang! oppfordrer Nina.

- Hva synes du om låta?

- Fantastisk låt. Den er absolutely fabolous!

Overlevde slakt, roses av Jostein

Det mente også gutta selv, etter sending:

- GP er en slagerkonkurranse, og vi har en veldig bra slager.

- Dere fikk terningkast én for låta av Dagbladet foran kveldens show. Ble dere påvirket av slakten?
- Nei, vi har vært med i gamet så lenge, vi har opplevd verre. For eksempel å bli kalt en «transvestitt-katastrofe» av samme avis. Da vi gikk på scenen her i kveld var vi nervøse, men trodde samtidig at vi ville vinne med en bra framføring. Og bra gikk det!

NRK-kommentator og GP-ekspert Jostein Pedersen mener dette om Queentastics vinnerlåt:

- Den er veldig lettfattelig og veldig fengende. Faktisk hadde jeg spådd både dem og den andre vinnerduoen videre til Oslo. Så jeg fikk dobbelt rett!

Fra miming til live

Da Geir Lillejord og Dean Erik Andersen skapte Queentastic for et års tid siden, var motivet å ta dragkonseptet videre til live-formatet:

- Vi har begge to drevet med mimeshow i mange år, og ville videre. Så vi satte opp showet «Sex, drags & Rock\'n Roll» i Oslo i fjor sommer. Showet gikk faktisk på «Naken» i fire måneder. Siden har vi gjort det i Kristiansand (der Dean kommer fra, red.), og neste uke tar vi showet til Bergen. Bergenserne har noe å glede seg til! lover duoen.

Geir med og gründet Great Garlic Girls. For seks-sju år siden gikk han ut av gruppa, samtidig som Dean kom inn.

- Det var på denne måten vi ble kjent, og etterhvert utviklet det seg til vennskap. Nå er Geir blitt min beste venn, forteller Dean Erik Andersen.

Etter at Geir Lillejord (fra Skien) forlot hvitløksgjengen har han blant annet gjort tv-serien «Ruth og Vigdis», samt opptrådt litt og jobbet som frisør.

Nå kan han åpenbart legge saksa vekk en stund.

FANKLUBB: En gjeng bodøjenter som kjenner Dean og Geir fra før, hadde dannet fanklubb med Nina Myrland (midt på bildet) som leder. I går kveld «overfalt» de drag-artistene. Men slurvet utilgivelig med rettskrivingen på plakaten hadde de...
JUBELGUTTER: Her jubler Dean Erik Andersen og Geir Lillejord over seieren i Bodø. De to er bestevenner, men ikke kjærester, forteller de til Dagbladet. Sammen med duoen Hans-Petter Moen/Kim Arne Hagen sikret Queentastic seg finalebillett til Oslo Spektrum etter semifinalen i Bodø i går kveld.