Anmeldelse: «Kastanjemannen», Netflix

Bestialsk

Seks episoder dansk kvalitetskrim er nesten like godt som fårikål i høstmørket.

ETTERFORSKEREN: Danica Curcic er troverdig og meget sober i rollen som etterforskeren Naia i denne danske serien som er noe av det bedre innenfor sjangeren på lenge, mener vår anmelder. Foto: Netflix
ETTERFORSKEREN: Danica Curcic er troverdig og meget sober i rollen som etterforskeren Naia i denne danske serien som er noe av det bedre innenfor sjangeren på lenge, mener vår anmelder. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den danske serien «Kastanjemannen» hadde premiere på Netflix 29. september, og nå er det bare å sette av kvalitetstid. Kanskje må du fram med et teppe, kanskje ei hånd å holde i (forresten mange hender i denne serien kuttes, makaberalarm er herved meldt).

Alle seks episodene er klare til å fordøyes, og for å si det sånn: den gamle smørsangeren Jens Book-Jenssen synger ikke den glade «Når kastanjene blomstrer i Bygdøy allé». Det hadde da også vært litt avantgarde. Men vi kan opplyse om at denne serien har det mørke og dystre i sitt vesen, laget med de aller fleste moderne, og klassiske, verktøy fra filmkassa nordic noir. Nei, fra verktøykassa krimthrillerguffent.

Dette fra første drap til siste (som nok ikke er begått, fordi det her trolig blir en oppfølger?).

Forvirrende bra

«Kastanjemannen» handler om nok en forskrudd seriemorder, og om en overarbeidet mor som drapssakenes etterforsker. Det er kjærlighet av sorten vanskelig, og det er spennende og skummelt, og vi blir også så forvirret at vi i perioder lanserer minst åtte like hovedmistenkte. Pluss tre tvilsomme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.