Bestselgende fantasyguru død

Men hva skjer med siste bok i «Tidshjulet»-serien?

(Dagbladet.no): Robert Jordan, forfatteren av den bestselgende «Tidshjulet»-serien, døde søndag av en hjertesykdom.

Robert Jordan var pseudonymet til amerikanske James Oliver Rigney JR, som med sin «Tidshjulet»-serie ble en av de meststelgende fantasy-forfatterne i verden. Bokserien foregår i en eventyrverden hvor trolldom er en del av hverdagen, og kampen mellom det gode og det onde dominerer fortellingen.

Jordan fikk skrevet 11 bøker i «Tidshjulet»-serien før han døde, tre av dem har har toppet New York Times\' bestselgerliste. Bøkene ble for første gang oversatt til norsk i 1996 og alle bøkene er gitt ut av Tiden.

- Bøkene har hatt et samlet opplag på rundt 100 000 i Norge, sier forslagssjef i Tiden, Richard Aarø, til Dagbladet.no.

Spørsmålet er nå om hva som kommer til å skje med tolvte og siste bind i «Tidshjulet»-serien, boka Jordan arbeidet med da han døde. Boka fikk arbeidstittelen «Memory of light». Ifølge lastingtribute.com kan boka være så lang som 1500 sider.

- De sier det foreligger stoff som hans kone eventuelt kan renskrive, men det er uoffisiell informasjon. Vi håper at det stemmer og jeg regner med at agenten hans kommer til å ta kontakt med oss om ikke så lenge, sier Aarø til Dagbladet.no.

Da Robert Jordan ble intervjuet av Dagbladet i 1996 forklarte han hvorfor han hadde valgt å konsentrere seg om fantasy-sjangeren.

- Jeg skriver fantasy fordi jeg mener det er den eneste sjangeren hvor det går an å skrive om temaer som det gode og det onde, og rett og galt, uten at det blir fnisete og dumt. Samtidig gjør jeg det klart at det ikke alltid er like lett å skille mellom rett og galt, sa Jordan til Dagbladet.

Robert Jordan, forfatteren av «Tidshjulet»-serien, døde søndag. Foto: Tiden
Robert Jordan, forfatteren av «Tidshjulet»-serien, døde søndag. Foto: Tiden Vis mer