Besvarer ikke gåten

Greta Garbo tar siste stikket mot alle som har spekulert i forholdet mellom henne og Hollywood-sosietetskvinnen Mercedes de Acosta.

Garbos brev til de Acosta styrker ikke spekulasjonene om at de to hadde et kjærlighetsforhold.

- Jeg ser ingen referanser til et forhold. Jeg vet bare at hun var interessert i menn, sier grandniesen til Garbo, Gray Reisfield Horan.

55 brev, 17 kort og 15 telegrammer sendte Garbo til spanske Mercedes de Acosta i perioden 1931 til 1959. Hun overlot samlingen til Rosenbach Museum and Library i Philadelphia med krav om at innholdet ikke skulle avsløres før både hun og Garbo begge hadde vært døde i ti år.

Horan tror de Acostas krav på et lesbisk kjærlighetsforhold til Garbo er en overdrivelse. «Jeg er ikke den samme typen menneske som deg», siterer hun Garbo i et av brevene til de Acosta.

- Garbos brev viser at hun følte et sterkt vennskap med de Acosta, men et som hadde sine gode og dårlige perioder før det endte helt og holdent rundt 1960, sier direktøren ved Rosenbach-museet, Derick Dreher.

(NTB)

INGEN AVSLØRINGER: 113 brev, blomsterkort, telegram, bilder og dikt sendte Greta Garbo til sin venn Mercedes de Acosta i låpet av 28 år.
MERCEDES DE ACOSTA