DEBATT

Debatt: Bygde-Norge og plikt

Besvergelsen går igjen i Høyres propaganda

At Høyre velger å «snakke opp» som metode, er ganske naturlig – den er jo gratis.

Anniken Hauglie ber oss snakke opp Bygde-Norge, men i enkelte tilfeller velger Høyre å snakke grupper ned. Det gjelder særlig grupper som ligger nede fra før, for eksempel mottakere av sosialhjelp, skriver innsenderen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
Anniken Hauglie ber oss snakke opp Bygde-Norge, men i enkelte tilfeller velger Høyre å snakke grupper ned. Det gjelder særlig grupper som ligger nede fra før, for eksempel mottakere av sosialhjelp, skriver innsenderen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

La oss snakke opp Bygde-Norge, skriver arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (Dagbladet 20.5). Dette er en besvergelse som går igjen i Høyres propaganda. Når lønns- og arbeidsforholdene for helsearbeidere og lærere ble omtalt som dårlige, så sa Høyre at det var å snakke disse yrkene ned. Skulle man bedre situasjon måtte man snakke de opp. Å bedre arbeids- og lønnsforhold var uaktuelt, det ville jo koste penger.

Nå kritiserer Senterpartiet regjeringens sentraliseringspolitikk. Det er feil, forteller Hauglie, for i regjeringens fasit står det noe annet. Så, den virkelighet folk i Bygde-Norge sier de opplever, er feil. Det er høyrestatsrådene i regjeringskontorene som vet hvilken virkelighet som er den virkelige i Bygde-Norge. Utfordringen er ikke å gjøre noe, men «å snakke Bygde-Norge opp».

At Høyre velger å «snakke opp» som metode, er ganske naturlig – den er jo gratis.Men i enkelte tilfeller velger Høyre å snakke grupper ned. Det gjelder særlig grupper som ligger nede fra før, for eksempel mottakere av sosialhjelp. I Hauglies virkelighet må dette være en gjeng med latsabber, for hun innfører aktivitetsplikt. Også i den gamle loven kunne personer som ikke ville samarbeide, få stønaden redusert, men Hauglie velger å stigmatisere ei hel gruppe ved å pålegge den plikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer