Betal-TV, versjon 2.0

TV2 vil ha penger av alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De gylne tidene er over i reklame-TV bransjen. TV-opptakerne er kommet for å bli, og er enkle nok til at selv far kan hurtigspole over reklamen. Derfor ønsker TV2 seg nye inntektsstrømmer for å overleve. Kikker man bort over dammen, er det ikke de klassiske reklamekanalene som trives best. Det er betalkanaler som HBO og Comedy Central.

1. januar 2010, altså om drøye to år, går TV2s konsesjon ut. Fram til da har kanalen forpliktet seg til å være gratis på det digitale bakkenettet. Etter den datoen vil TV2s kunder måtte betale. Seeravgiften for TV2s kanalpakke i 2010 kan ende på 700 til 1000 kroner pr. år, altså ett sted mellom 60 og 85 kroner måneden. Skulle TV2 klare å få to millioner husstander inn i slike avtaler, vil de sitte med inntekter på 1,4 til 2 milliarder i året. Det monner, det. Og kanalen blir knapt reklamefri av den grunn.

PÅ KABEL OG PARABOL har betalingskrigen allerede begynt: På kabel krever TV2 allerede nå bedre betalt fra kabeldistributørene, som igjen protesterer: Så lenge de er pålagt å sende TV2, kan ikke kanalen diktere prisen, mener de.

I parabolmarkedet forhandles det på overtid: Canal Digitals avtale om å distribuere TV2-signaler gikk ut 8. oktober, de sender nå på TV2s nåde. Canal Digital og Viasat har slått seg sammen mot TV2 og inngått en musketeravtale: En for alle og alle for en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer