NYE FILMER: Om tre år, i 2015, kommer den første i rekken av helt nye «Star Wars»-filmer, melder Dianey, som har kjøpt arvesølvet til filmskaper Geroge Lucas. Foto: Stella pictures/Star Wars
NYE FILMER: Om tre år, i 2015, kommer den første i rekken av helt nye «Star Wars»-filmer, melder Dianey, som har kjøpt arvesølvet til filmskaper Geroge Lucas. Foto: Stella pictures/Star WarsVis mer

Betaler 23 milliarder kroner for «Star Wars»

Disney-konsernet over tar Lucasfilm og lover ny serie med «Star Wars»-filmer.

Walt Disney Co har inngått avtale om å kjøpe filmskaperen George Lucas Lucasfilm Ltd og franchise-produktene til merkevaren «Star Wars» for  4.050.000.000 dollar - i kontanter og aksjer.

Megaavtalen er utgjør 23,4 milliarder norske kroner - hvoran halvparten av beløpet er i cash - resten i aksjer.

Det melder Retuers på sine nettsider. Ifølge Reuters skal Disney lage en ny serie «Star Wars» spillefilmer som en del av avtalen.

Den første filmen forventes å være klar i 2015.

Disneys administrerende direktør Bob Iger sier at planen er å lansere en ny «Star Wars»-film hvert andre eller tredje år.

George Lucas er er kjent i Hollywood for å være en kontrollfrik i alt som omhandler det fiktive universet han skapte. Derfor blir han værende som en kreativ konsulent for Disney.

- Det er nå på tide å plassere ansvaret for «Star Wars» til en ny generasjon av filmskapere, sier Lucas i en uttalelse.

Hvem som skal overta rollene? - og hvilke roller? - og hvilke historier Star Wars-universet skal by på? blir det ikke sagt noe om.

LUCAS OG VADER: Ondskapes hersker Darth Vader og hans skaper George Lucas. Foto: NTB Scanpix/AP
LUCAS OG VADER: Ondskapes hersker Darth Vader og hans skaper George Lucas. Foto: NTB Scanpix/AP Vis mer