Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Betaler gjelda

Først måtte kvintetten fra Giske på Sunnmøre sjarmere banksjefen hjemme på Giske for å finansiere sin første plate. Så måtte platebransjen sjarmere The Margarets. Med platekontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er blitt fridd til fra samtlige plateselskaper i høst. De har gransket potensielle brudgommer nøye, og i går «giftet» The Margarets seg med Universal. Nå skal det bli fart på sakene.

Eksklusivt selskap

To sjølfinansierte singleplater la grunnlaget for The Margarets' suksess. «Rubber Rubbish» og «Alain Delon» sjarmerte anmeldere og DJs. Til slutt våknet plateselskapene.

I går skrev de under på kontrakten med Universal på direktør Petter Singsaas' trofédekorerte kontor. På veggen hang Espen Lind, Aqua, Sissel, Silje, Herborg og Briskeby og bivånet det hele. Nå innlemmes The Margarets i det eksklusive selskapet.

Innvilget lån

Ordfører og banksjefen på Giske innvilget bandet en halv million i lån slik at de fikk lage albumet de drømte om. Nå ser det ut til at de ikke bare kan betjene lånet, men betale det ned fort også...

- Vi har undertegnet kontrakt med Universal på to album. De var de første som kontaktet oss, etter å ha hørt albumet, sier Alex Rinde, vokalist, trommis og låtskriver. Bandet fikk også tilbud om kontrakt fra selskap som ikke hadde hørt albumet.

- De kom ikke i betraktning. Vi vil jobbe sammen med noen som forstår det vi driver med og som lar oss få være The Margarets, sier Ante Giskeødegård.

Direktør Petter Singsaas og Yngve Næss lover at bandet skal få være seg sjøl.

- De har lagd ei plate vi liker, noe som kommer fra hjertene deres. Vi vil ikke forandre noe som helst. «What Kept You?» kommer i februar. Før den tid slipper vi singelen «Spoonful of Love», sier Næss.

- Vi kan markedsføring, og The Margarets kan lage god musikk. Og begge parter skal fortsette med det vi kan best, beroliger Petter Singsaas.

BANKEN FÅR: The Margarets kan begynne å betale tilbake pengene de lånte av ordføreren hjemme på Giske. Nå har de fått en feit platekontrakt.Foto: MARIE FLATIN/SUNNMØRSPOSTEN
Hele Norges coronakart