Betalt mobbing

Annonsører i bloggosfæren har i flere år finansiert mobbing og trakassering på nett, utført av mindreårige.

MISTER ANNONSØRER: «Rosabloggerne» Lars Petter Granli og Heide Alexandra Olsen har blogget om at muslimene snart kommer til å ta over.
MISTER ANNONSØRER: «Rosabloggerne» Lars Petter Granli og Heide Alexandra Olsen har blogget om at muslimene snart kommer til å ta over. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har flere «rosabloggere», tilknyttet den gratis bloggplattformen blogg.no, som er basert på en forretningsidé om å tjene penger på reklameannonser, stått frem i media og fortalt at de føler seg halshugget og kneblet som følge av at annonsører nå trekker seg. Bloggerne Lars Petter Granli og Heidi Alexandra Olsen mener ytringsfriheten ikke gjelder for dem, og begrunner det med reaksjonene de har fått på sin støtte til enkelte av den terrorsiktedes meninger. I et intervju med NRK fredag 12.august, sier Lars Petter Granli: «Jeg opplever at det er vanskelig å ytre seg uten å bli oppfattet som en slags Anders Behring Breivik. Handlingene hans var helt avskyelige, men samtidig må det være lov å mene at han hadde noen gode poeng, uten å bli sett på som rasist eller terrorist».

På bloggen sin utdyper han, og betegner annonsørene som feige og uten ryggrad. Videre skriver han at han av hensyn til blogg.no har valgt å slette de kontroversielle innleggene, slik at de ikke skal tape mer økonomisk. Heidi Alexandra Olsen stiller seg også helt uforstående til at annonsører velger å trekke seg, og sier i samme intervju: «Når noen sier noe om innvandringspolitikk blir det alltid oppfattet som galt, bare fordi Anders Behring Breivik hadde samme meninger. Det synes jeg blir helt feil».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer