- Betalte oppdrag var vanlig i NRK

Lars-Jacob Krogh forsvarer Heradstveit.

Les også:

- NRK-stjerne fikk betalt av AP

- Dette brevet ville skapt en skandale

Betalte oppdrag for de politiske partiene var vanlig, sier tidligere NRK-journalist Lars-Jacob Krogh. Kolleger avviser påstanden.

Avsløringene av Per Øyvind Heradstveits tette kontakt med Arbeiderpartiet foran valget i 1965 har skapt sterke reaksjoner, men NRK-veteranen Lars-Jacob Krogh forsvarer sin tidligere kollega.

-  Dette har vi bedrevet alle sammen, sier Krogh. Han mener Heradstveit bare var litt tidligere ute enn andre med å påta seg betalt skolering av politikere.

- Personlig har jeg drevet kurs for Høyre, Frp, KrF og Arbeiderpartiet, sier Krogh til Aftenposten.

Påstanden om at skolering av politikere og betalte oppdrag var vanlig praksis i NRK på 60-og 70-tallet, kjenner NRK-nestor Ole Kristen Harborg seg ikke igjen i.

VAR VANLIG: tidligere NRK-journalist Lars-Jacob Krogh mener det var vanlig praksis å trene opp politikere. Her sammen med Geir Helljesen (til venstre) under stortingsvalget i 1973. Foto: SCANPIX
VAR VANLIG: tidligere NRK-journalist Lars-Jacob Krogh mener det var vanlig praksis å trene opp politikere. Her sammen med Geir Helljesen (til venstre) under stortingsvalget i 1973. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det tar jeg avstand fra. Krogh har ikke dekning for å si det. Jeg tok aldri slike oppdrag. Heller ikke Herbjørn Sørebø, sier Harborg, som begynte i NRK i 1967.

Han får støtte fra andre NRK-veteraner som Eva Bratholm og Tom Berntzen, som begge avviser at dette var vanlig praksis for journalister som dekket politikk i NRK.


(NTB)