Betalte seks millioner kroner for en tegneserie

Superpris for Supermann.

Betalte seks millioner kroner for en tegneserie
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Enhver skjønner at det aller første Supermann-bladet er verdt en hel del. Men ikke like mange er villige til å bla opp svimlende seks millioner kroner for en utgave av det.

Nettopp det skjedde da en nær feilfri utgave av «Action Comics No. 1» i går ble solgt for én million dollar via nettsted Comic Connect.

Den rekordhøye prisen knuste dermed fjorårets rekordpris for samme blad, også solgt via samme nettsted. Den gangen endte auksjonssummen på 2,7 millioner kroner.

Comic Connect-eier Stephen Fishler sier til BBC at bladet regnes som «tegneserienes hellige gral», og at mandagens salgsobjekt er én av bare to gjenværende eksemplarer som har bevaringsgrad 8 - altså at det nesten er som nytt. Bladet som ble solgt i fjor, hadde derimot bevaringsgrad 6.Personen som solgte rekordheftet beskrives som en «svært kjent person» fra New York, med en formidabel tegneseriesamling. Kjøper er en fast samler, som allerede eide en utgave av «Action Comics No. 1».

- Muligheten til å kjøpe en urestaurert, feilfri «Action One» kommer bare en gang hvert annet tiår. Det er en sann milepæl, sier Fishler til BBC.- Det er fortsatt imponerende å se et tegneseriehefte og én million dollar bli nevnt i samme setning, sier Fishler videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer