BEDT OM Å HOLDE SEG UNNA: Selv i Texas blir Ted Nugents rabiate anti-Obama-holdning for drøy. Foto: SCANPIX/AP
BEDT OM Å HOLDE SEG UNNA: Selv i Texas blir Ted Nugents rabiate anti-Obama-holdning for drøy. Foto: SCANPIX/APVis mer

Betalte Ted Nugent 100 000 for å ikke spille konsert

Småbyen ville ikke ha den kontroversielle rockeren på besøk.

(Dagbladet): Ted Nugent er mannen bak «Cat Scratch Fever», The Amboy Dukes og åttitallsbandet Damn Yankees og en av de virkelige gitarheltene i metal-kanonen. Han er også kjent som frittalende survivalist og jaktentusiast og en forholdsvis rabiat republikaner.

Faktisk i den grad at en småby i Texas nå har punget ut 16 000 dollar, nesten hundre tusen kroner, for at Nugent ikke skal spille konsert i byen deres.

Ikke riktig mann for familiearrangement Opprinnelig var Ted Nugent booket til årets nasjonaldagsfeiring i Longview (befolkning: 80 000) den 4. juli. Men etter at Nugent kom i skade for å kalle president Barack Obama en «undermenneskelig bastard» fikk bystyret kalde føtter, skriver lokalavisa News Journal.

For å komme seg ut av den muntlige avtalen med gitaristen, strakk de seg til å betale ham halvparten av honoraret for å slippe å få ham på besøk.

- Det handlet om flere ting: Kostnad, logistikk og hvorvidt dette var riktig artist for et offentlig sponset arrangement rettet mot hele familien, sier en talskvinne for bystyret til avisa.

Nugents uhyggelige utsagn, som tar i bruk et begrep nazistene brukte i sin omtale av menneskene de utryddet på industriell skala under Den andre verdenskrig, falt på et valgkamparrangement for guvernørkandidaten Greg Abbott.

Det forhindrer ikke det lokale republikanske partiet fra å reagere på pengebruken.

- Vi har betalt 16 000 dollar for å være politisk korrekte, sier Keith Rothra, talsmann for lokallaget i kommunen Gregg til News Journal.

Beklaget Ted Nugent beklaget i forrige måned bruken av undermenneskebegrepet.

- Jeg beklager at jeg brukte gateterminologi istedet for et mer forståelig begrep, sånn som «forbryter mot sin ed til Grunnloven» om Obama, forklarte Nugent til CNN.

Han er tidligere havnet i etterretningstjenestens søkelys for sine ekstreme uttalelser om den sittende presidenten.