Betancourt tier om «Grosvold»

Ingrid Betancourt ønsker ikke å si noe om hvordan hun opplevde tv-intervjuet med Anne Grosvold.

• Se hele Grosvold-intervjuet med Betancourt her

«Betancourt takker for henvendelsen, men har ikke noe konkret å si om den saken,» skriver hennes personlige assistent, Marie Duval, i en e-post til Dagbladet.

Vår henvendelse inneholdt en forespørsel om Betancourt selv ønsket å si noe om hvordan hun opplevde intervjuet i «Grosvold», og om hun ellers hadde noe å si om den påfølgende mediedebatten.

Fikk kritikk

Det var i forrige uke Anne Grosvold fikk kritikk for måten hun intervjuet Ingrid Betancourt på i sitt fredagstalkshow på NRK 1.

Hun ble beskyldt for å ha vært både stygg og uanstendig i samtalen med kvinnen som ble holdt som gissel i mer enn seks år av geriljaen i Colombia.

I tv-intervjuet sa Betancourt at hun ikke ville snakke så mye om fortida, fordi hun ikke ønsket å gråte foran alle sammen.

Mediedebatt

Betancourt tier om «Grosvold»

Kritikerne mener at Grosvold i for liten grad respekterte denne grensen, mens NRK selv mener intervjuet representerer «Grosvold» på sitt beste.

Dagbladets artikler om saken har ført til en omfattende og engasjert mediedebatt. Bare på våre nettsider er det kommet om lag 200 leserinnlegg om temaet.