FIKK HØRE:  Jahn Teigen ble betrodd Jostein Pedersens første kjærlighet i Italia. 
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
FIKK HØRE: Jahn Teigen ble betrodd Jostein Pedersens første kjærlighet i Italia. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Betrodde seg til Jahn Teigen

Jostein Pedersen fortalte om sin første kjærlighet.

(Dagbladet): I morgen lanseres boka «Nesten» av Jostein Pedersen. Den handler om hans depresjon og selvmordsforsøk, men det kommer også fram detaljer rundt hans første seksuelle erfaringer.

70-tallet «Riktignok hadde jeg min første homoseksuelle opplevelse tre år etter at homoseksualitet ble lovlig i Norge. Vi fleipet fælt om hva som hadde skjedd om vi hadde gjort dette vågestykket tre år tidligere, om vi hadde blitt satt i fengsel», skriver Pedersen i boka.

Loven som forbød mannlig homofili ble opphevet i 1972.

Det kommer også fram i boka at han betrodde seg om sin første kjærlighet til Jahn Teigen.

Første kjærlighet Det skjedde under en innspilling i Italia i forbindelse med Teigens 50-årsdag. Da musikeren nyttet «Min første kjærlighet», syns han Jostein Pedersen ble veldig rar, og spurte hvorfor.

Da kom musikkjournalisten med intime detaljer.

«Vi gikk i samme klasse. To henslengte tenåringsgutter som bare ble glad i hverandre. Vi skjønte det ikke da. Og skjønner det sikkert ikke ennå, over 30 år senere. /.../ Det begynte med lappeskriving i kjemitimene. Det var noe med hva som stod mellom linjene. Måten vi så på hverandre tvers over klasserommet. Blikkene som ble lengre og lengre som dagene gikk», står det i boka.

Pedersen er kjent for å kommentere Melodi Grand Prix på NRK. Han flyttet til London på 90-tallet, hvor han giftet seg og fikk to barn.

Boka «Nesten» omtaler Pedersen skilsmisse, og en svært vanskelig tid med depresjoner.

Om sin første kjærlighet skriver han:

«Vi problematiserte heller aldri kjærligheten eller ville finne ut av dette på en analytisk måte. Tvert imot gjorde vi som alle andre forelskede par; nøt hverandre, ble bedre kjent og dyrket hverandres forskjeller. For vi var svært forskjellige; han den stille, jeg den bråkete byrampen. Sammen, i skjul.»

BOKAKTUELL:  Jostein Pedersen forteller om både depresjon, selvmordsforsøk og kjærlighet i sin nye bok. Aten,

Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
BOKAKTUELL: Jostein Pedersen forteller om både depresjon, selvmordsforsøk og kjærlighet i sin nye bok. Aten, Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer