NYE VENNER: Trond-Viggo, Silya og Jens Pikenes står sammen på scenen. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
NYE VENNER: Trond-Viggo, Silya og Jens Pikenes står sammen på scenen. Foto: Endre Vellene / DagbladetVis mer

- Betryggende å ha en lege i lokalet

Trond-Viggo Torgersen, Silya og Jens Pikenes tror folk kan miste sans og samling av deres nye samarbeid.

(Dagbladet): - Under konsertene blir det ofte et emosjonelt og hormonelt kok i salen. Vi har opplevd at kvinnekroppen kommer ut av kontroll, og da er det betryggende å ha en lege i lokalet, sier Jens Pikenes, Kjetil Rolness' syngende alter ego, om valget av Trond Viggo Torgersen som gjesteartist på årets julekonserter.

- Ved å skaffe en lege som også kan synge får vi to for prisen av en og kan vi kutte et av honorarene. Slik får vi mer penger å bruke på den kvinnelige gjesteartisten, som i år er Silya Nymoen - energibombe, sjarmtroll, et fyrverkeri av farver, godt humør, listig faenskap og en innbarka profesjonalitet som gjør at selv jeg må strekke meg til mitt ytterste for ikke å bli feid av banen, sier smørsangeren.

Fra BMW til Rolls Royce Det er det 21. året at sosiologen, spaltisten og Facebook-konstabelen trekker i glinsende dress for å framføre overdådige easy listening-versjoner av kjente popmelodier for et mange ganger fullstappet Rockefeller i førjulstria.

- Jeg leste i dagspressen at Silya alltid finner seg feil mann. Da tenker jeg det er på tide at hun finner den rette. Nå påstår hun selv at hun omsider har funnet den rette, men slikt avhenger jo av horisont og hvor høyt du legger lista. Har du bare kjørt Volkswagen og Skoda er du selvfølgelig veldig fornøyd med å fått en BMW. Men jeg mener Silya fortjener en Rolls Royce, sier han.

- Trond Viggo har vært, skal vi se, statsminister, kringskastingsjef, og mye mer. Det han ikke har vært, er det ikke verdt å være. Hårmodell, f.eks. Og så kommer han altså han ferdig utstyrt med en katalog av norske popklassikere. Min sekretær har sjekket streamingstatistikken, og låtene hans står seg fortsatt - det være seg «Hjernen er alene», «Grevling i taket» og alle de andre, sier han mens Trond Viggo selv rister på hodet.

Paljetter Ifølge Rockefeller er det ingen som selger så mye billetter der som Penthouse Playboys.

- I år er billettsalget heftigere enn noensinne - det før artistene i det hele tatt er annonsert. Dette er ikke bare Rockefellers største årlige arrangement, det er den største populærkulturelle begivenheten i Oslo, hvis du ser du bort fra konserter Oslo Spektrum, hevder Pikenes/Rolness.

- Hvis det er noen som har mer paljetter enn meg, er det Jens Pikenes. Jeg gleder meg veldig til å se alle kvinnemenneskene ute av kontroll - men jeg håper det kommer noen menn også, sier Silya.

- Jeg gleder meg både til å høre de to andre synge, og å få arrangert mine egne låter for et slikt stort og fasjonabelt orkester. På forhånd har jeg snakket med både Lill Lindfors og Wenche Myhre, som har deltatt på dette før, og begge mente at dette måtte jeg takke ja til, sier Trond Viggo.

- Vi har referansene i orden, konstaterer Pikenes, som gjennom årene også har hatt alle fra Åse Kleveland og Arja Saijonmaa til Anne Grete Preus og Bertine Zetlitz som gjester på julekonsertene.

Streit På tross av å ha bygget sin status i folket blant annet ved å innføre en hel generasjon nordmenn i reproduksjonens mysterier i barne tv-serien «Kroppen» (1981), er hans plan i motsetning til de to andre å ikke spille på sex på scenen.

- Jeg skal være det streiteste du kan tenke deg, erklærer han.