Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bettan synger deLillos

Britney, Spice, Robbie og Bettan gjør det alle sammen. De spiller inn coverlåter. Bli med i vår store kåring og vinn premier!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er verdens verste coverversjon?

Bettan har nå tatt en pause fra Jan Werner og gått solo.

Kjærlighetscover

Mens Jan Werner driver og sysler med heavy-prosjektet sitt, har hans musikalske tvilling spilt inn sin egen versjon av deLillos-slageren «Neste sommer».

På plata «Kjærlighetsviser» som kom i oktober har hun viet seg helt til gammelt materiale.

Albumet består av Elisabeth Andreassens versjoner av moderne norske viseklassikere. Nå fråtser hun i Halvdan Sivertsen, Olav Stedje, Jan Eggum, Åge Aleksandersen og altså Lars Lillo Stenberg.

Du kan også høre henne synge live om sommeren som kommer. I forbindelse med plateslippet turnerer Bettan Norge rundt.

Nota Bene, det er altså uten Jan Werner, men ifølge pressemeldingen lover Bettan å vise en av sine mer seriøse sider, med mye humor og varme attåt.

På konsert eller plate kan du varme deg på hennes versjoner av «Lys og varme», «Kjærlighetsvise» og Stedjes «Vandrar saman» i vinterkulden. Låta «Neste sommer» er skrevet av Lillo Stenberg og kom på plata med samme tittel i 1993.

Og det stopper ikke her. Nyinnspillinger av andres gamle slagere er i skuddet for tida. Med delt sukess.

Regnet med menn

Geri Halliwell og kameraten Robbie Williams har slått et slag for vår kollektive hukommelse. Geri sørget i våres for at vi kanskje ikke glemmer Weather Girls gamle hit «It's raining men» fra 1990. Tidligere værdame Martha Wash var ikke helt fornøyd:

- Geri har prostituert teksen og melodien, og hennes versjon er forferdelig, sa hun til Ananova i april.

Plateselskapet hadde heller ikke tro på hiten. Sjefene i EMI mente versjonen var dårligere enn orginalen.

- Sannheten er at Geris versjon er svak, sa faktisk en hemmelig kilde i selskapet.

Hip hop-versjon

Nå nylig har Britney Spears forsynt seg av gamle sanger og tatt dem om igjen.

På plata «Britney» rocker hun til med en versjon av den en gang så kule «I love rock'n roll». Den gang med Joan Jett and The Blackhearts. Det var i 1981.

Produsent Rodney Jerkins har tilsatt låta en smule hip hop. Plata med låta på fikk forøvrig en femmer i Dagbladet.

- Til og med Rodney Jerkins tunge, sugende nyversjon av Joan Jetts «I Love Rock'n'Roll» fungerer som bare det. Dette er dum og svært umoden underholdning gjort med overskudd og humør, skriver Håkon Moslet.

Covrer verdens kuleste mann

Robbie Williams vant en MTV pris i går kveld, han talte rørende til publikum, via video:

- Vær så snill, fortsett og kjøp platene mine. Jeg er en kjendis. Vi har mange skilsmisser og du må betale for dem.

Du kan hjelpe ham ved å kjøpe den nye coverplata «Swing When You're Winning» som kommer 19. november. På plata synger han gamle hits som Frank Sinatra, Sammy Davis Jr og Dean Martin i sin tid gjorde kjente.

Singelen «Somethin' Stupid» kommer 10. desember. Og ja, det er der han synger med Nicole Kidman, og det er derfor ryktene går om de to er et par.

Williams i duett med Ol'Blue Eyes kan du også høre, på låta «It Was A Very Good Year». Og plata kan bli en ganske bra julepresang. Sinatrastiftelsen var så imponert over Williams versjoner at de ga ham lov til å spille inn Sinatra-låter i fleng.

Ikke fullt så kult

Cliff Richard, husker du ham? Den nye plata «Wanted» blir nok ikke særlig etterspurt etter helslakt i pressen.

Cliff har samlet låter fra Presley, Beatles, og Tina Turner og spillt dem inn på nytt. Unødvendig vil noen hevde. Kjøper du plata kan du høre «What's Love Got To Do With It», «And I Love Her» og «Over The Rainbow» i sambarytmer! Plata fikk en ener i Dagbladet på tirsdag.

- Produsenten har forsynt Cliff med det rene smurfekomp, det dundrer og går med musikkmaskiner så glatte at et bulgarsk énmannsorkester ville takket nei, skriver Fredrik Wandrup.

Verdens verste coverversjon

Artistene spiller stadig inn nyversjoner av gamle slagere.

I sommer har «Lady Marmalade» fra filmen «Moulin Rouge» vært en landeplage signert Christina Aguilera, Lil' Kim, Pink og Mya. Eller signert og signert. Jentegruppa Labelle hadde en landeplage med den samme sangen allerede i 1974, og de to versjonene er helt like.

M.O.P durer på Petres A-liste med «Cold As Ice» for tida. De har rappa den fra Foreigner, som spilte inn sangen i 1978.

Norske Infinity har nettopp gitt ut plata «Naked in the Rain». Singelen fra plata er D.A.Ds gamle «Sleeping in the Rain».

Noen ganger blir coverversjoner altså tøffe, men ofte besudles orginalen mer enn den foredles.

Vi trenger derfor din hjelp for å unngå de verste fellene!

Hjelper du til kan du også, helt frivillig, bli med i den O-store premiekonkurransen. Legger du igjen din e-post adresse er du med i trekningen der vinnersjansene er store.

Premie: Bettans «Kjærlighetsviser»

Hva er verdens dårligste coverlåt? Send inn ditt forslag!

<B> BRITNEY SPEARS:</B> Får god kritikk i Dagbladet for sin nye plate. Kanskje på grunn av nyinnspillingen av Joan Jetts klassiker?
<B> SMURFER MYE:</B> Cliff Richard har spilt inn coverlåter.
<B> MARMELADEDAMENE:</B> Fant ikke opp kruttet selv.
<B>INFINITY:</B> Birgitte Moe og Kjell G. Henriksen utgjør Norges mestselgende danceband. Med coverlåter altså.
<B> SKILLES:</B> Bettan og Jan Werner har midlertidig gått hver sin vei. Og så lenge Bettan ikke vil spille inn heavyversjoner av sine kjærlighetscover måtte det nesten bli slik.
LARS LILLO STENBERG:</B> Har gitt ut en plate med gamle barnesanger, kan det kvalifisere til deltakelse i kåringen?
<B> GERI HALLIWELL:</B> Har ikke Weather Girls som kroppslige forbilder, men i våres spilte hun inn låta deres.
<B> ROBBIE WILLIAMS: Snart får du se ham i en mye coolere utgave enn dette. Williams har spilt inn versjoner av gamle Sinatraklassikere. Derfor har han også begynt å te seg og kle seg mer som store Sinatra i det siste.
Hele Norges coronakart