Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bettan vegrer seg

Elisabeth Andreassen har fått kalde føtter, og har ennå ikke bestemt seg for om hun skal delta i Melodi Grand Prix om to uker. «Bettan» er siste brikke i NRKs Grand Prix-opplegg, men trenger mer tid før hun kan svare ja eller nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet ble i går lovt lista over samtlige åtte finalister i den norske Grand Prix-finalen. Utpå dagen ble det klart at «Bettan» har reservert seg og ønsker mer tid, selv om hun fikk låten oversendt for flere uker siden. Etter det Dagbladet erfarer, har hun gitt uttrykk for at NRK ville få et endelig svar fredag. Nå vegrer hun seg.

Demo klar i går

I går ettermiddag og kveld løp «Bettan» i skytteltrafikk mellom studio, konsert og rådgivere for å finne ut om hun skulle si ja til å synge Torhild Nigars låt «Winds Of The Northern Sea» i den norske Grand Prix-finalen 28. februar.

- Jeg kan bekrefte at jeg er spurt om å være med, sier Andreassen i en kort kommentar til Dagbladet.

«Bettan» spilte i går inn en demo av sangen. Etter det Dagbladet erfarer skal plateselskapet hennes, PolyGram, høre gjennom demoen i løpet av helga.

- «Bettan» skal selvsagt få den tida hun trenger. Vi ønsker at hun skal være med i Grand Prix, men det er hun som må ta den avgjørelsen, sier prosjektleder for Grand Prix, Jon Ola Sand, til Dagbladet.

«Winds Of The Northern Sea» er skrevet av Torhild Nigar fra Hommersåk i Sandnes, som også under Grand Prix i 1996 skrev for «Bettan». Hun sang låta «I evighet» til andreplass i den internasjonale GP-finalen på hjemmebane i Oslo Spektrum.

Den gang holdt de to på å bli disket, fordi låten var utgitt på kassett i USA og distribuert til Nigars venner. Den Europeiske Kringkastingsunionen (EBU) kom derimot fram til at låta ikke var kommersielt utnyttet, og at den derfor kunne være med i finalen.

Håper på «Bettan»

- Jeg håper selvsagt «Bettan» vil synge låten, men jeg er forberedt på både ja og nei. Jeg liker Elisabeth godt både som person og artist, og har lyst til å samarbeide mer med henne, medgir Torhild Nigar overfor Dagbladet.

- Synger du låten selv hvis Bettan sier nei?

- Jeg er åpen for det meste, selv om jeg håper aller mest at «Bettan» vil synge den, sier Nigar. Hun har også selv sunget i Grand Prix.

Nigar har forståelse for at «Bettan» ikka kan svare om hun vil delta eller ikke, selv om hun sendte låta til «Bettan» for flere uker siden.

- Det er mye som skal klaffe for at en artist som «Bettan» sier ja til en låt, ikke minst når den skal være med i Grand Prix. Det medfører jo nødvendigvis litt ekstra jobbing, sier Nigar til Dagbladet.

FRA GP-SOFAEN TIL GP-SCENEN? I fjor så Bettan Melodi Grand Prix fra sofaen sammen med familien. I år vegrer hun seg for å svare på om hun vil opptre i Grand Prix.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!