Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bettina ble fingret av fire på forrige fest

Alt kan skje på videoinnspilling med Tina og Bettina.

- Det å få jobbe med to så store artister, er nok veldig gøy for Yosef og Tshawe, sier Bettina.

I går spilte Madcon inn musikkvideo til låten «Fest på Smestad Vest», sammen med Tina og Bettina, spilt av Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen. Fjortissjentene kjent fra «Torsdag kveld i Nydalen» har fått sin egen spillefilm, hvor rap-duoen bidrar med partymusikk til vestkantbarna.

- Da vi var like gamle som Tina og Bettina, var vi faktisk mye på fest på Smestad, sier Tshawe Baqwa.

- De var å rappa jakker der, fra de var femten til sytten år, smeller Bettina tilbake.

- Det er ikke helt sant, vi tok bare ei. Men leverte den tilbake to uker senere, skyter Yosef inn, og ler.

Klarere og mer nakent Låta er ett av bonussporene på det siste albumet til Madcon, «CONtact», hvor alle låtene er på norsk.

- Det er spennende å uttrykke seg på et språk som vi mestrer så godt, men ikke har brukt tidligere. Vi fikk kommunisert på en annen måte - klarere og mer nakent, sier Yosef Wolde-Mariam.

Tshawe er ikke enig i at det språklige mestringsnivået til partneren er så høyt, og Tshawe får ikke mye kred tilbake, heller. Duoen lanserte «CONtakt» på norsk i juni. I oktober, bare fire måneder senere, kommer første singel til neste album. To videoer er allerede innspilt, og plata nærmer seg ferdig. På engelsk, denne gangen.

- Vi har jobba intenst med to plater parallelt. Arbeidet har foregått i bolker. Noen perioder med den norske, og noen med den internasjonale plata, sier Yosef.

Ikke presentert live - ennå Det har ikke vært noe rolig år for rap-duoen. Selv om de ikke har vist seg så mye på scena som vi er vant til, har svetten sildret i studio.

- Vi har jobba minst like hardt som vanlig det siste året, og er utrolig takknemlige for den gode mottakelsen «CONtakt» har fått, sier Yosef.

Mange norske artister bidrar på den siste utgivelsen, blant annet Maria Mena, Admiral P, og Chirag fra Karpe Diem. Yosef og Tshawe har også tatt opp samarbeidet med den etterhvert så folkekjære artisten Vinni. Madcon spilte en vesentlig rolle da han slo igjennom med Paperboys i 2002, med låta «Barcelona».

- De norske låtene fra «CONtact» har ennå ikke blitt vist fra scena. Men festivalsommeren venter på oss. Det blir deilig å komme seg ut, og presentere det nye materialet, sier Yosef.

- Fremover skal vi spille mye konserter, og feste med Tina og Bettina. Vi har ganske mye å gjøre, sier Tshawe.

FEST: - Da vi var like gamle som Tina og Bettina, var vi faktisk mye på fest på Smestad, sier Tshawe. - De var å rappa jakker der, smeller Tina tilbake. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
FEST: - Da vi var like gamle som Tina og Bettina, var vi faktisk mye på fest på Smestad, sier Tshawe. - De var å rappa jakker der, smeller Tina tilbake. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media