Betyr dette slutten på Youtube?

Fjerner ulovlig musikk.

FJERNER LYDSPOR: Denne videoen er - i liket med de fleste musikkvideoene på Youtube - lagt ut uten rettighetshavers tillatelse. Derfor har Youtube valgt å fjerne lyden på den.
FJERNER LYDSPOR: Denne videoen er - i liket med de fleste musikkvideoene på Youtube - lagt ut uten rettighetshavers tillatelse. Derfor har Youtube valgt å fjerne lyden på den. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Youtube er en fantastisk side for å finne musikkvideoer, låter og konsertopptak. At de aller fleste av disse er lagt ut uten opphavsmannens tillatelse, har vært et problem Youtube og musikkindustrien lenge har forsøkt å løse.

Nå frykter mange at musikkindustriens behov for kontroll vinner over forbrukernes ønsker. Blogger - blant dem Mashable - rapporterer nemlig at Youtube har begynt å fjerne lyden på videoer som bryter opphavsretten. I stedet for lyd kommer følgende melding:

Denne videoen inneholder et lydspor som ikke er autorisert av rettighetshaver. Lyden har derfor blitt deaktivert (se eksempler på dette her, her og her).

Kan ramme amatørvideoeneYoutube har alltid fjernet videoer som rettighetshavere har klaget på, og skrittet med å fjerne lydsporet kan bare være en forlengelse av dette. Frykten er imidlertid at dette er starten på en større offensiv.

Youtubes nye strategi kommer bare få uker etter at Warner Music trakk sitt samarbeid med Youtube, fordi de ikke fikk tilstrekkelige inntekter.

- Til å begynne med ville vi være veldig enkle å samarbeide med, men vi fikk bare ikke nok kompensasjon. De har ikke funnet ut hvordan de skulle gjøre det lønnsomt nok til at vi også kunne få en meningsfull inntekt, forklarte Warners Lyor Cohen til Billboard nylig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer