Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Boligpolitikk:

Bevar rente­fradraget på boliglån

I Norge har nettopp politikk og subsidier gitt så mange muligheten til å eie selv. Det er et gode og en trygghet for folk flest, og reduserer ulikhet, utenforskap og fattigdom.

BINDES IKKE OPP: Det er usaklig å snakke om at for mye kapital bindes opp i bolig. Folk flest har verken råd eller interesse av å «plassere» pengene på børs, men plasserer de i det kjæreste, tryggeste og mest verdifulle for dem, nemlig boligen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BINDES IKKE OPP: Det er usaklig å snakke om at for mye kapital bindes opp i bolig. Folk flest har verken råd eller interesse av å «plassere» pengene på børs, men plasserer de i det kjæreste, tryggeste og mest verdifulle for dem, nemlig boligen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Dagbladet går i sin lederartikkel på mandag kraftig ut mot dagens boligpolitikk som de mener er urettferdig og usosial. Det argumenteres for at rentefradraget på boliglån ikke fungerer etter hensikten, og at subsidier og skattefradrag til boligeiere øker forskjellene i samfunnet.

Når Dagbladet argumenterer for at boligeiere er blitt en kraftig subsidiert gruppe der det årlig overføres flere titalls milliarder fra fellesskapet, så glemmer de en svært viktig ting. Gruppen av boligeiere er ikke en liten privilegert, velstående gruppe. En gruppe som eier bolig for å plassere eller tjene penger.

Dette er folk flest som meg og deg, i alle samfunnslag og inntektsgrupper. Vi snakker om 8 av 10. Det å eie bolig er ikke prisgitt de mest bemidlede som det er i veldig mange land. I Norge har nettopp politikk og subsidier gitt så mange muligheten til å eie selv. Det er et gode og en trygghet for folk flest, og reduserer ulikhet, utenforskap og fattigdom.

Å gjøre færre i stand til å eie, vil gjøre at de med de dårligste økonomiske forutsetningene vil bli presset ut først. Det er usaklig å snakke om at for mye kapital bindes opp i bolig. Folk flest har verken råd eller interesse av å «plassere» pengene på børs, men plasserer de i det kjæreste, tryggeste og mest verdifulle for dem, nemlig boligen.

Felleskapet og dugnadsånden som preger dette landet skal vi ikke spøke med.

Vi har gode ordninger og sikkerhetsnett hvor vi nettopp tar vare på hverandre hvis vi mister jobben, blir syke eller trenger tak over hodet.

De færreste av oss ser på dette som urettferdig og usosialt. Det er nok heller motsatt!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media