Beviset er påfallende ofte at de eldre får ta seg et glass vin

Men er Adecco-sykehjemmene egentlig gode? skriver Marie Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ammerudlunden sykehjem i Oslo har vært et forbilde i høyresidens eldreomsorg. Erna Solberg og Frp-byråden i Oslo har flere ganger brukt det Adeccodrevne sykehjemmet som eksempel på at private tilbud er blant de aller beste.

Etter et besøk på Ammerudlunden høsten 2009 var Høyrelederen over seg av begeistring. Hun skrøt av at hjemmet hadde lavt sykefravær, høy andel faglærte, gode helgebemanning og gode aktivitetstilbud.

I tillegg, skrev hun på sin blogg under tittelen "De eldre fortjener det beste", så får de mer igjen for ressursene enn andre sykehjem, slik at vi frigjør midler til å bygge flere sykehjemsplasser.

Det siste vet vi nå hvordan Adecco fikser, etter at NRK Dagsrevyen avslørte skandaløse arbeidsforhold ved sykehjemmet. "Et hjem for beboerne og ikke bare en arbeidsplass for de ansatte," heter det i reklamen. Ordene har Adecco i behold. Ansatte overnatter i et bomberom på feltsenger for å rekke å jobbe doble skift.

Timelister viser at enkelte har jobbet 84 timer i uken uten overtidsbetaling. Det er ikke det beste verken for de ansatte eller de eldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer