Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Beviset på at Madrugada er det største bandet i Norge

Solgt til platina fire dager før slipp.

(Dagbladet.no): Det må være tiårets mest forhåndsomtalte norske plate, og i dag dukket anmeldelsene av Madrugadas «Madrugada» opp i norske aviser.

Plata får terningkast fem i Dagbladet.

- «Madrugada» kan ses som en videreføring av «The Deep End» fra 2005. Produsent John Agnello har hjulpet bandet til å dvele ved og forbli i det tunge, mørke landskapet. Uttrykket er påholdent, men det bobler av ville helvete under overflaten. Desperasjon, et majestetisk mørke og den langstrakte skittenmelankolien er der, skrev anmelder Anders Grønneberg.

Tre dager før den legges ut for salg i butikkene, har albumet allerede kvalifisert seg til platina.

Det vil si at «Madrugada» allerede har solgt over 30 000 eksemplarer.

- Forhåndssalget på «Madrugada» ligger et sted mellom 35. 000 og 40. 000. Denne plata er en killer, så det er vi veldig fornøyd med, opplyser manager Pelle Neraasen i Stageway.

«Madrugada» er bandets femte studioalbum og det har selvfølgelig vært mulig å forhåndsbestille plata i nettbutikkene.

Olav Bru, musikkansvarlig i Platekompaniets nettbutikk, vil ikke gå ut med konkrete tall, men forteller at mengden med forhåndsbestillinger har vært formidabel.

Madrugada har allerede forhåndssolgt mellom 35 000 og 40 000 eksemplarer av «Madrugada». Foto: Bjørn Erik Olsen
Madrugada har allerede forhåndssolgt mellom 35 000 og 40 000 eksemplarer av «Madrugada». Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer

- I forhold til det forrige studioalbumet kan man si at interessen er nesten dobbelt så stor. Når det gjelder i forhold liveplata som kom nesten et år etter, «Live at Trafalmadore», er interessen litt mindre. Men da hadde man hatt grisehiten «Lift Me», som hadde surret og gått. Med den fikk folk på en måte to pakker, Madrugada OG Ane Brun, sier Bru.

Han mener at en Madrugada-plate gjerne opplever 10 til 20 ganger så mye forhåndspågang som andre, relativt store, platetitler.

- Dette er bortimot et juleslipp. Jeg tipper at en Sissel Kyrkjebø-plate kanskje ligger i dette området. Det er bare et bevis på at Madrugada er et det største bandet i Norge, sier Olav Bru.

«The Deep End» solgte 90 000 og «Live at Tralfamadore» solgte 88 500 eksemplarer i 2005. Mye tyder nå på at Madrugada kommer til å slå sine gamle rekorder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media