Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Beviset på at skjønnlitteratur er nyttig

Her er en dag i Vigdis Hjorths liv.

FORTJENT HEDER: Forfatter Vigdis Hjort fikk i forrige uke hedersprisen under Brageprisutdelingen og hennes takketale er vel verdt å bli vist fram i sin fulle bredde. Les og bli litt vis. Foto: AGNETE BRUN
FORTJENT HEDER: Forfatter Vigdis Hjort fikk i forrige uke hedersprisen under Brageprisutdelingen og hennes takketale er vel verdt å bli vist fram i sin fulle bredde. Les og bli litt vis. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

(Dagbladet): Forfatter Vigdis Hjorth fikk årets hederspris under utdelingen av Brageprisen i forrige uke. Her er hennes suverene takketale.

Det hender ikke sjelden at den skjønnlitterære forfatteren blir avkrevd regnskap. Hvor nyttig er egentlig arbeidet hennes?

At å beskjeftige seg med skjønnlitteratur er nyttig skal jeg herved bevise ved å ta utgangspunkt i en ganske alminnelig dag i en forfatters liv, nemlig mitt eget, i går, den 17. november 2014.

Det startet som vanlig ved at jeg våknet opp ganske melankolsk og skjelven, og tok derfor straks fram Henrik Nordbrandts diktsamling Håndens skælven i november der første dikt går sånn:

Året har 16 måneder: November,

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?