Bevissthet etterlyses

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

WIEN (Dagbladet): Ikke bare Munch er for tida ettertraktet vilt på kunstauksjoner. I Wien er det nylig utkjempet en kamp om et ukjent Egon Schiele-bilde, oljemaleriet «Piken» fra 1917.

På auksjonen i Wien var også Gustav Klimt, Schieles lærer, til salgs, men det var Schieles bilde som fikk de største avisoverskriftene. En østerriker som ønsket å eksportere bildet, fikk tilslaget i konkurranse med Schiele-samleren Rudolf Leopold.

Kjøperen skal ha vært Østerrikes svar på vår egen kunstsamlende Rimi-Hagen, den tidligere eier av billigkjeden Billa. Han vant budrunden med to millioner østerrikske shilling. Rudolf Leopold stoppet på 40 millioner, ca 24 millioner norske kroner. Og slik gikk det. Rudolf Leopold bekrefter gjennom sin kone til Dagbladet at bildet forblir i Østerrike, og om noen uker, nyrestaurert, vil få plass på den store Schiele-utstillingen, nylig åpnet i kunstnerens fødeby Tulln i Østerrike. Utstillingen er tidligere vist blant andre steder i Barcelona.

Professor Rudolf Leopold, mannen bak Stiftung Leopold og eier av en stor Schiele-samling, var villig til å gå høyt for å sikre seg «Piken». Bildet hører naturlig hjemme i hans samling, sammen med to andre kvinnebilder fra samme periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer