Beyoncé får kritikk for rollen i Coldplay-video

Burde ikke blitt fremstilt som indisk.

FÅR KRITIKK:  Beyoncé får kritikk for å fremstille seg selv som en Bollywood-stjerne i Coldplay's nye musikkvideo. Foto: Black Dog Films/XPOSUREPHOTOS.COM
FÅR KRITIKK: Beyoncé får kritikk for å fremstille seg selv som en Bollywood-stjerne i Coldplay's nye musikkvideo. Foto: Black Dog Films/XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det britiske rockebandet Coldplay har klart å overtale Beyoncé til å legge sin verdenskjente vokal på deres nye sang «Hymn For The Weekend».

I musikkvideoen til låta, som ble sluppet denne uka, får også den amerikanske divaen en framtredende plass.

Spiller Bollywood-stjerne Musikkvideoen er filmet i den indiske millionbyen Mumbai. Frontfigur i Coldplay, Chris Martin, er med på en tradisjonell indisk fargefest, før han går inn på en kino og oppdager Beyoncé på det store lerretet.

R & B-ikonet synger og spiller en Bollywood-stjerne iført ulike indiske klesplagg og tradisjonell hennamaling på hendene.

Videoen har blitt rost for å være vakker og fargesprakende, men nå får imidlertid Beyoncé pepper for å ha stilt opp, skriver den engelske avisa The Telegraph.

Flere reagerer på at amerikanske Beyoncé framstilles som indisk, og mener stjerna ikke har krav på å portrettere en annen kultur på den måten.

I sosiale medier får Beyoncé kritikk for å bruke den indiske kulturen til egen profitt.

Debatt i sosiale medier Kritikken kommer etter at det har vært høylytt debatt om helhvite nominasjoner til Oscar-utdelingen, og at flere svarte har protestert mot at få afroamerikanere i år har blitt nominert til de prestisjetunge prisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer