FÅR KRITIKK:  Beyoncé får kritikk for å fremstille seg selv som en Bollywood-stjerne i Coldplay's nye musikkvideo. Foto: Black Dog Films/XPOSUREPHOTOS.COM
FÅR KRITIKK: Beyoncé får kritikk for å fremstille seg selv som en Bollywood-stjerne i Coldplay's nye musikkvideo. Foto: Black Dog Films/XPOSUREPHOTOS.COMVis mer

Beyoncé får kritikk for rollen i Coldplay-video

Burde ikke blitt fremstilt som indisk.

(Dagbladet): Det britiske rockebandet Coldplay har klart å overtale Beyoncé til å legge sin verdenskjente vokal på deres nye sang «Hymn For The Weekend».

INDISK PRYD:  Beyoncé får kritikk for å ha tradisjonell hennamaling og fremstille seg selv som Bollywood-stjerne i Coldplay's nye musikkvideo. 
. Foto: Black Dog Films/XPOSUREPHOTOS.COM
INDISK PRYD: Beyoncé får kritikk for å ha tradisjonell hennamaling og fremstille seg selv som Bollywood-stjerne i Coldplay's nye musikkvideo. . Foto: Black Dog Films/XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer

I musikkvideoen til låta, som ble sluppet denne uka, får også den amerikanske divaen en framtredende plass.

Spiller Bollywood-stjerne Musikkvideoen er filmet i den indiske millionbyen Mumbai. Frontfigur i Coldplay, Chris Martin, er med på en tradisjonell indisk fargefest, før han går inn på en kino og oppdager Beyoncé på det store lerretet.


R & B-ikonet synger og spiller en Bollywood-stjerne iført ulike indiske klesplagg og tradisjonell hennamaling på hendene.


Videoen har blitt rost for å være vakker og fargesprakende, men nå får imidlertid Beyoncé pepper for å ha stilt opp, skriver den engelske avisa The Telegraph.


Flere reagerer på at amerikanske Beyoncé framstilles som indisk, og mener stjerna ikke har krav på å portrettere en annen kultur på den måten.


I sosiale medier får Beyoncé kritikk for å bruke den indiske kulturen til egen profitt.

Debatt i sosiale medier Kritikken kommer etter at det har vært høylytt debatt om helhvite nominasjoner til Oscar-utdelingen, og at flere svarte har protestert mot at få afroamerikanere i år har blitt nominert til de prestisjetunge prisene.


Debatten om Beyoncé i rollen som Bollywood-stjerne kommer også etter at flere har reagert sterkt på at hvite Joseph Fiennes skal spille Michael Jackson i ny film.


Mange på Twitter mener det er dobbeltmoral at en afroamerikaner skal kunne framstille en inder, mens hvite ikke får framstille afroamerikanere.


Fra før av har rapartist Iggy Azalea blitt kritisert for å kle seg i indiske klær i hennes musikkvideo for «Bounce», Katy Perry har fått på pukkelen for å kle som en geisha, mens Kylie Jenner har fått kritikk for å ha gått med indisk hodepryd.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Debatten går heftig om dette på Twitter. Se meldingene under.

Coldplay og Beyoncé skal opptre sammen under Super Bowl 7. februar.