Beyoncé i «billig catfight»

Topper kinolista tross slakt.

(Dagbladet.no): Det bygger opp til skikkelig catfight i Beyoncé Knowles nye film «Obsessed», som hadde premiere i USA på fredag. Filmen er Beyoncés første store ikke-syngende filmrolle, men anmelderne har ikke vært overbevist.

Den har blitt slaktet av en lang rekke store aviser. Deriblant Rolling Stone, som gir filmen og Beyoncé null stjerner og det spørsmålet «Du var så god som Etta James i «Cadillac Records», så hvorfor ødelegger du alt?».

Konstruert for catfight
New York Daily News er heller ikke nådige:

«Dessverre ser hele filmen ut til å være konstruert for å få sangeren/skuespilleren inn i en skikkelig catfight, ved å dytte en av showbusiness mest sexy underholdere inn i en forsmådd kvinne-rolle. Og selv der føles utfallet billig,» skriver de, og gir filmen kun én av fem stjerner.

New York Times er heller ikke overbevist, og bemerker dessuten at to av rollefigurene, Beyoncés mann og hennes rivalinne, ligner usmakelig mye på O.J. og Nicole Brown Simpson.

«Obsessed» handler om det vellykkede ekteparet Sharon (Beyoncé) og Derek Charles (Idris Elba), som nettopp har flyttet inn i et nytt hus sammen med sin lille sønn. Han gjør det svært bra på jobben, og alt er fryd og gammen inntil kontoret hans får en ny vikar. Hun heter Lisa, og blir etter hvert besatt å forføre Derek. Det går mot et skikkelig sammenstøt mellom den trofaste, men hardtslående kona og den noe psykopatiske vikaren.

Topper kinolista
Filmen har en gjennomsnittsscore på 22 av 100 mulige poeng hos Metacritic.com, som samler og legger sammen anmeldelser fra hele USA.

Men det amerikanske kinopublikummet har ikke latt seg skremme av anmeldelsene. Filmen spilte inn 11,1 millioner dollar i løpet av premierekvelden, og føk til topps på den amerikanske kinolista. Det skriver blant andre Hollywood Reporter. Dermed ligger det an til å bli Beyoncés beste premierehelg i en film der hun selv står på toppen av plakaten.

«Fighting» kom på andreplass med 4,5 millioner dollar, mens Zac Efrons «17 again» tok tredjeplassen med 3,9 millioner.

«Obsessed» har foreløpig ikke fått plass på kinoprogrammet i Norge.