Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beyoncé med ny film og plate

Dagbladet møtte en opplagt superstjerne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Dagbladet møtte den amerikanske artisten og skuespilleren seint i går kveld i en av stuene på hennes suite på femstjerners-hotellet Mandarin Oriental ved Hyde Park. Maratondagen med over 70 intervjuer nærmet seg slutten, og sammen med en irsk, svensk og nederlandsk avis ventet vi å møte en mediatrøtt og dødssliten superstjerne. Så feil kan man ta.

-  Hi, you guys. Å, jeg elsker den genseren. Hva står det på den? Ikke 4. september, min bursdag? spør Beyoncé før hun får satt seg ned i stolen.

-  Det har vært en lang dag. Er du ikke trøtt? spør Dagbladet. -  Jeg er delirisk. Hvordan er det med dere? He-he. Har dere sovet? Da er jeg misunnelig, gliser dama, som siden starten med bandet Destiny\'s Child og med soloalbumet «Dangerous In Love» (2003) har solgt over 90 millioner plater.

Kort ferie

I april gjorde hun seg ferdig med rollen som Deena Jones i filmversjonen av den 25 år gamle Broadway-musikalen «Dream Girls». Den er løselig basert på jentegruppa The Supremes - med Diana Ross i front. Fire måneder tok innspillingen, og Beyoncé planla å ta en lang ferie. Den varte i to dager.

-  Ja, det er min feil at jeg er trøtt. Og nå blir jeg straffet, sier Beyoncé med et smil.

-  Men jeg er glad for plata. Jeg vet fra tidligere hvordan det er å skrive sanger når man er trøtt kontra det å skrive når du er inspirert av noe.

-  Jobber du for mye? -  Noen ganger. Jeg er mye mer bevisst på at jeg må være i balanse nå enn før. Og jeg kan si nei. Men hvis det dukker opp noe jeg liker, for eksempel et filmmanus, så tar jeg det. Jeg er ennå ung, og jeg er glad for at jeg har lidenskapen. Det er like gøy som da jeg var 16.

Inspirert av film

Albumet «B\'Day» slippes på Texas-jentas 25-årsdag, 4. september. Dagbladet hørte gjennom plata tidligere i går. Flere av sangene har rimelig røffe basslinjer som ikke helt rimer med bildet av dama som gliser og snakker som en foss ved siden av oss. Beyoncé forklarer det med rollefiguren Deena Jones.

-  Deena var ikke så lykkelig. Hun var kontrollert. Og dermed følte også jeg at jeg hadde blitt kontrollert i mange måneder. Hun var dessuten i et forhold som ikke var så godt. Hun var på mange måter sårbar. Jeg trengte å få utløp for dette. Derfor er det et par aggressive låter på albumet mitt. Det er de som er selvbiografiske, ikke de roligere låtene. Det er sånn jeg føler meg nå, sier hun.

-  Filmen har vært en stor inspirasjon for plata. Jeg trodde jeg skulle være utslitt, men jeg var så emosjonell og trist. Denne filmen var min drøm, og jeg var trist da den var over. Derfor gikk jeg i studio.

Norsk låt

Innspillingen foregikk også i et heseblesende tempo. I snaue tre uker jobbet Beyoncé sammen med produsenter og låtskriverpartnere. Resultatet var 25 sanger. 11 ble funnet verdige til å være med på albumet. Samarbeidspartnere er velkjente navn som kjæresten Jay-Z (som hun ikke snakker om), Rich Harrison, søstera Solange og The Neptunes. Pluss de norske superprodusentene i Stargate. Sammen med Espen Lind og Amund Bjørklund står duoen Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen bak «Irreplaceable». Det er en av albumets mer gitarbaserte og rolige låter - altså ikke helt ulikt Espen Lind. Men de norske gutta har ennå ikke Beyoncé møtt ansikt til ansikt.

-  Nei, kan du tro det! Jeg vil sååå gjerne møte dem. Det nærmeste jeg er kommet er da de la igjen en lapp til meg, forteller Beyoncé.

To ganger var hun i Norge sammen med Destiny\'s Child. I april neste år starter turneen for hennes nye album.

-  Besøker du Norge?-  Selvfølgelig håper jeg å komme til Norge. Men vi må vente til januar/februar før jeg vet noe mer.

Før den tid skal Beyoncé Knowles på Asia-lansering og deretter filmlansering for «Dream Girls», som er på kinoene ved juletider.

SAMMEN MED JAY-Z men ville ikke snakke om kjæresten