Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beyoncé og Jay-Z med sjokkslipp av fellesalbum

Ble lagt ut på omdiskuterte Tidal lørdag kveld, norsk tid.

SJOKKSLIPP: Uten forvarsel annonserte Beyoncé og Jay-Z på scenen i London at de hadde sluppet et fellesalbum. Foto: NTB Scanpix
SJOKKSLIPP: Uten forvarsel annonserte Beyoncé og Jay-Z på scenen i London at de hadde sluppet et fellesalbum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stjerneekteparet Beyoncé og Jay-Z overrasket sine egne fans lørdag kveld da de slapp fellesalbumet «Everything is Love» - helt uten forvarsel.

Det var ikke kjent at Beyoncé og Jay-Z hadde jobbet med et fellesalbum, men i årevis har det gått rykter om at de hadde slike planer, skriver amerikanske Variety.

Kjendisnettstedet E News skriver at paret selv annonserte nyheten under en konsert i London lørdag kveld.

Ekteparet har tidligere samarbeidet om konkrete låter, men dette er første gangen de to har samarbeidet om et helt album, skriver Variety.

Hevdet lyttertall ble manipulert

Albumet er kun tilgjengelig på den omdiskuterte strømmetjenesten Tidal, som Beyoncé og Jay-Z begge har eierandeler i.

I mai skrev nemlig Dagens Næringsliv at Beyoncés og Kanye Wests lyttertal skal ha blitt manipulert, slik at de skal ha fått større utbetalinger.

Avisa fikk tilgang til store mengder data som skal være interne fra Tidal. Disse ble så analysert av NTNU, som mener at tallene har blitt manipulert.

Etter Dagens Næringslivs oppslag truet Tidal NTNU med søksmål hvis de ikke trakk rapporten. NTNU lot seg imidlertid ikke rikke, og uttalte at de sto bak rapporten og sine funn.

Har overrasket tidligere

Det er ikke første gang i alle fall Beyoncé har overrasket fansen med et uventet album.

I 2016 slapp artisten uten forvarsel albumet «Lemonade», på lik måte som fellesalbumet nå har blitt sluppet.

Det tok ikke lang tid før musikkritikere tolket plata som et knusende frontalangrep på ektemannen Jay-Z etter utroskapsrykter hadde versert en stund.

Jay-Z svarte med en egen plate «4:44» året etter, hvor han hintet om at utroskapsryktene var sanne.

Rapstjerna innrømmet seinere i fjor at han faktisk hadde vært utro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media