Beyoncé som Bob Dylan?

R&B-stjernen aktuell i filmen om legendens liv.

(Dagbladet.no): Bob Dylan - mannen som en gang satte hengelåser og bolter på privatlivet sitt - er i ferd med å åpne alle sluser.

Ikke bare har fans og andre interesserte fått et innblikk i legendens liv via hans memoarer, nå har også hans Bobness gitt et Hollywood-studio tillatelse til å lage filmen om hans liv.

Oppgaven har gått til regissør Todd Haynes («Far From Heaven», «Velvet Goldmine»), rapporterer The Sunday Times.

Og Haynes har bestemt seg for at det blir for kjedelig å la en enslig skuespiller portrettere Dylan. I stedet vil han bruke sju ulike menn - og en kvinne.

Kvinnen - som skal være farget og symbolisere folklegendens «inner blackness» - blir muligens spilt av Beyoncé Knowles, hevder avisa.

Tennis-stjernen Venus Williams og talkshowdronningen Oprah Winfrey er også aktuelle.

Om disse navnene blir slengt ut for å skape blest om filmen er uvisst, for et slikt castingvalg vil garantert få puristene blant Dylan-fansen til å rase.

Regissøren mener likevel Dylan aksepterte filmplanene nettopp på grunn av utradisjonell casting, og at hans liv er «altfor komplekst» til at hovedrollen kan gis til en enkelt person.

BLIR FILM: Livet til Bob Dylan skal snart klistres til lerretet. Men hvem skal spille folkguden? AKRIVFOTO: SCANPIX/AP
BLIR FILM: Livet til Bob Dylan skal snart klistres til lerretet. Men hvem skal spille folkguden? AKRIVFOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Selskapet Paramount, som finansierer filmen (med arbeidstittelen «I\'m Not There: Suppositions on a Film Concerning Dylan»), er ikke like overbevist.

- Dylan har aldri lagt skjul på sin gjeld til blues og gospel, men enkelte vil kanskje si at det finnes andre måter å feire den afroamerikanske musikkarven på, sier en talsmann for filmselskapet til den britiske avisa.

- Men Todd er en seriøs filmskaper, og vi er sikre på at han vil behandle dette med respekt. Det håper vi, i hvert fall.

ROLLEAKTUELL: Talkshowdronningen Oprah Winfrey.
ROLLEAKTUELL: Tennisklaskeren Venus Williams.
ROLLEAKTUELL: R&B-gudinnen Beyoncé Knowles.