Beyoncé var best

Destiny\'s Child vet hvilke strenger de bør spille på: Gamle hits og Beyoncé Knowles.

Destiny\'s Child var best ved 2000-årsskiftet. Albumene «The Writing\'s on the Wall» (1999) og «Survivor» (2001) pøste ut den ene superhiten etter den andre, og få R&B-artister var i nærheten av superstjernestatusen til Beyoncé Knowles, Kelly Rowland og Michelle Williams. Dessverre var det for godt til å kunne vare. Jentene bestemte seg for å gi ut soloskiver, og etter tre år viste fjorårets gjenforeningsalbum, «Destiny Fulfilled», at trioen hadde mistet samarbeidsgnisten.

Men hvorfor spille nye låter når man kan bruke backkatalogen for alt den er verdt? På konserten i Oslo Spektrum søndag kveld viste Destiny\'s Child at de vet å hvile på gamle laurbær.

Konserten åpnet med en glitterkledd versjon av «Say My Name» og fortsatte med superhitene «Independent Woman», «No, No, No» og «Bill, bills, bills». Åpningssekvensen ble en ren hitparade akkompagnert av metallminimalistisk scenografi, statiske dansebevegelser og blinkende neonlys.

Ikke gull

Desverre var det ikke gull alt som glitret. Spektrum-lyden var like metallisk som scenografien, og jentenes vokal druknet i diskant og høy bandlyd. Michelle sang til tider direkte surt, og publikum klarte aldri helt å synge Nellys refreng på Kelly Rowland-låta «Dilemma».

Men selvfølgelig reddet Beyoncé kvelden. Nå har det aldri vært noen tvil om at hun alltid har vært gruppas største stjerne, men det var likevel påfallende hvordan det var hun som drev showet fremover. Kelly og Michelle fungerte egentlig aller mest som kordamer. Som den durkdrevne divaen hun er, var Beyoncé hele tiden scenens midtpunkt.

Publikum i sin hule hånd

Etterhvert ble det også flere og flere klesskift, sceneforandringer og forrykende dansesekvenser. Beyoncé hadde publikum i sin hule hånd, og de lystret hennes minste vink. Da hun sang «Dangerously in love» og ventet i 10-20 sekunder mellom hvert ord, ja da kunne man faktisk høre en knappenål falle i Oslo Spektrum. Ganske imponerende.

SJEFEN: Beyoncé Knowles (i midten) var det naturlige midtpunktet da Destiny\'s Child gjestet spektrum søndag kveld. Her under starten på turneen «Destiny fulfilled - and lovin\' it» for en måned siden.