Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beyond Dawn

Veldig rar norsk skive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Rar er ikke nødvendigvis en bra ting. Beyond Dawn er - som det står på coveret - «Norwegian Loungecore Kings», uten at det gjør deg noe særlig klokere.

Hva kvintetten holder på med, er ganske vanskelig å beskrive og fører dem til den vanligvis ganske så ettertraktede «kan ikke settes i bås»-sjangeren.

Beyond Dawn (Beyond Everything er et bedre navn) er eklektiske nesten inntil det selvutslettende, og det krever sitt å bli klok på denne trippy «litt klubb, litt pop, litt rock, litt avantgarde»-skiva. Og kanskje akkurat det er poenget? Hvis ikke krever «Frysh» cirka tjue gjennomlyttinger før den begynner å sitte.

Det er ting her som tirrer deg uten at du helt skjønner hvorfor, men det glemmes fort i den sære helheten. Beyond Dawns vokalist heter Espen Weltschmertz (kjekt det), og det gir deg kanskje en pekepinn på innholdet til «Frysh». Eller kanskje ikke.